Petition richtet sich an Presidente Della Repubblica Italiana Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana) und an 8 mehr

Solidarnost sa Katalonijom - za pravo na mirno samoodređenje!

0

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 50.000.

deutsch / catalàcastellanoportuguêsitalianofrançaisromânescenglishlingua Europaea中文русский日本語 العربيةбългарскиtiếng việtفارسیქართულიελληνικάtürkmagyar / hrvatski / polskiहिन्दी한국의తెలుగుsvenskaсрпскиdansknederlandsnorsk

Katalonija je najveća ne-državna europska zemlja. Katalani postoje više od tisuću godina. Sjajna katalonska književnost i kultura bitan je dio Europe. Katalanski jezik je materinski jezik milijuna Europljana. Godine 1934. predsjednik Generaliteta Catalunya proglasio je nezavisnost Katalonije od Španjolske. Godine 1936. General Francisco Franco (uz pomoć Njemačke) njegov državni udar i španjolska civilizacija izazvali su potiskivanje katalonskog naroda i njezinog jezika dugi niz godina.

U 21. stoljeću se ne smije španjolskoj vojsci dopustiti da se protivi Katalancima koji žele mirom postići svoju državnu nezavisnost. Europljani iz svih zemalja i naroda trebali bi učiniti sve kako bi osigurali da se sukob između središnje vlade Španjolske i Katalonije ovaj put riješi mirno.

Pravo na slobodno, miroljubivo i demokratsko samoodređenje nacije je izvan zakonskih granica države koja želi nametnuti svoj pravni poredak na milijune ljudi koji se osjećaju tretiranim u njemu i kao drugi građani.

Katalonija pripada, ako i kada, u Europu. Europska unija i sve europske zemlje trebale bi jasno naglasiti da bi bilo kakva primjena vojne sile u sadašnjem sukobu bila neprihvatljiva i da će Republika Katalonija biti dobrodošla u Europsku uniju kao što je regija Katalonija sa njezinom metropolom Barcelonom i kao Španjolska i dalje će biti.

Diese Petition wird versendet an:
  • Presidente Della Repubblica Italiana
    Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana)
  • Jean-Claude Juncker
  • Chancellor of Germany
    Angela Merkel

Prof. Dr. Axel Schönberger startete diese Petition mit einer einzelnen Unterschrift und hat nun 42.916 Unterstützer/innen. Starten Sie heute eine Petition, um sich für Ihr Anliegen einzusetzen.
Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Jean-Claude Juncker: Solidarnost sa Katalonijom - za pravo na mirno samoodređenje!”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 42.915 Unterstützer/innen mit.