Αλληλεγγύη με την Καταλονία – υπέρ του δικαιώματος ειρηνικής αυτοδιάθεσης

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 500.000.

Η Καταλονία είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έθνος χωρίς Κράτος. Οι Καταλανοί γνωρίζουν, ότι η Ιστορία τους περνάει τα 1000 χρόνια, και είναι υπερήφανοι γι αυτό. Η υπέροχη καταλανική λογοτεχνία και ο πολιτισμός αποτελεί ένα ουσιαστικό κομμάτι της Ευρώπης. Η καταλανική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Το 1934, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης της  Καταλονίας κήρυξε την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την  Ισπανία. Το 1936, ο στρατηγός Francisco Franco ξεκίνησε (με τη βοήθεια της Γερμανίας) το πραξικόπημα και τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν την καταστολή του καταλανικού έθνους και της γλώσσας του για πολλά χρόνια.

Στον 21ο αιώνα ο ισπανικός στρατός δεν πρέπει να επιτρέπεται να επιτίθεται στους Καταλανούς που θέλουν να αποκτήσουν την κρατική ανεξαρτησία με ειρηνικά μέσα. Οι Ευρωπαίοι από όλες τις  χώρες και τα έθνη πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουν άμεσα και ειρηνικά τη σύγκρουση μεταξύ της  κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας και της Καταλονίας.

Το δικαίωμα για ελεύθερη ειρηνική και δημοκρατική αυτοδιάθεση των εθνών βρίσκεται πάνω από το νόμιμο σχήμα ενός κράτους που θέλει να επιβάλει το νομικό του σύστημα σε εκατομμύρια ανθρώπους που αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή είναι Καταλανοί.

Η Καταλονία είναι αναμφισβήτητα μέρος της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δηλώσουν σαφώς ότι οποιαδήποτε επέμβαση με στρατιωτική δύναμη στην τρέχουσα σύγκρουση είναι απαράδεκτη και ότι εάν συσταθεί όντως ένα καταλανικό Κράτος θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτο στην Ευρωπαϊκή  Ένωση, όπως μέχρι τώρα η Καταλονία με την πρωτεύουσα της Βαρκελώνη και όπως θα συνεχίσει να είναι η Ισπανία.

Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana): Αλληλεγγύη με την Καταλονία – υπέρ του δικαιώματος ειρηνικής αυτοδιάθεσης”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 472.396 Unterstützer/innen mit.