Petition richtet sich an Presidente Della Repubblica Italiana Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana) und an 8 mehr

Солидарност с Каталония - за правото на мирно самоопределение!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 50.000.

Каталония е най-голямата недържавна европейска нация. Каталаните се гордеят с факта, че имат повече от хиляда години история. Векиколепната каталонска литература и култура е съществена част от Европа. Каталонският език е майчин език на милиони европейци. През 1934 г. каталонският президент обявява независимостта на Каталония от Испания. През 1936 г. генерал Франциско Франко започва (с помощта на Германия) своя преврат и испанската гражданска война, която предизвиква потискането на каталонската нация и нейния език в продължение на много години.

През 21-и век не трябва да бъде допускано настъплението на испанската армия срещу каталаните, опитващи се да постигнат независимост на общността с мирни средства. Европейците от всички страни и нации трябва да направят всичко възможно, за да гарантират, че конфликтът между централното правителство на Испания и Каталония този път ще се разреши мирно.

Правото на свободно, мирно и демократично самоопределение на народите стои над законните граници на една държава, искаща да наложи своята правна система на милиони хора, които се чувстват третирани като граждани от втора класа, защото са каталани.

Каталония несъмнено е част от Европа. Европейският съюз и всички европейски страни трябва ясно да заявят, че всяко използване на военна сила в настоящия конфликт е неприемливо и че ако всъщност беше създадена нова каталонска държава, то тя би била добре дошла в Европейския съюз, както досега регион Каталония с метрополията Барселона е бил и ще продължи да бъде част от Испания.

Diese Petition wird versendet an:
  • Presidente Della Repubblica Italiana
    Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana)
  • Jean-Claude Juncker
  • António Guterres

Prof. Dr. Axel Schönberger startete diese Petition mit einer einzelnen Unterschrift und hat nun 42.920 Unterstützer/innen. Starten Sie heute eine Petition, um sich für Ihr Anliegen einzusetzen.

Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana): Солидарност с Каталония - за правото на мирно самоопределение!”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 42.919 Unterstützer/innen mit.