Petition richtet sich an Presidente Della Repubblica Italiana Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana) und an 8 mehr

Солидарност са Каталонијом – право на мирно самоодређење!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 50.000.

Каталонија је највећа не-држава европска земља. Каталонци постоје више од хиљаду година. Велика каталанска књижевност и култура део је Европе. Каталонски језик је матерњи језик милиона Европљана. Године 1934, Каталонски председник Каталоније прогласио је независност Каталоније из Шпаније. Године 1936. Генерал Францисцо Францо (уз помоћ Немачке) његов државни удар и шпанска цивилизација изазвали су потискивање каталонског народа и њеног језика дуги низ година.

У 21. веку се не сме шпанској војсци допустити да се противи Каталанца који желе миром постићи своју државну независност. Европљани из свих земаља и народа требали би учинити све како би осигурали да се сукоб између централне владе Шпаније и Каталоније овај пут реши мирно.

Право на слободно, мирољубиво и демократско самоодређење нације је ван законских граница државе која жели наметнути свој правни поредак на милионе људи који се осећају третираним у њему и као други грађани.

Каталонија припада, ако и када, у Европу. Европска унија и све европске земље требале би јасно нагласити да би било каква примена војне силе у садашњем сукобу била неприхватљива и да ће Република Каталонија бити добродошла у Европску унију као што.

Diese Petition wird versendet an:
  • Presidente Della Repubblica Italiana
    Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana)
  • Jean-Claude Juncker
  • Chancellor of Germany
    Angela Merkel

Prof. Dr. Axel Schönberger startete diese Petition mit einer einzelnen Unterschrift und hat nun 42.930 Unterstützer/innen. Starten Sie heute eine Petition, um sich für Ihr Anliegen einzusetzen.

Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Jean-Claude Juncker: Солидарност са Каталонијом – право на мирно самоодређење!”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 42.929 Unterstützer/innen mit.