Katalonya'yla Dayanışma – Barışçıl kendi kaderini tayin hakkı için!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 500.000.

Katalonya'yla Dayanışma - Barışçıl kendi kaderini tayin hakkı için!

Katalonya, kendi devleti olmayan en büyük Avrupa ulusudur. Katalanlar, bin yıldan fazla geçmişi olan tarihlerinden gurur duymaktadırlar. Olağanüstü edebiyatları ve kültürleriyle Avrupa'nın önemli bir parçasıdırlar. Katalan dili milyonlarca Avrupalı'nın ana dilidir. Katalan hükümeti, on yıllar önce Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlığını ilan ettiğinde General Franco Fransisco, Almanya'nın da yardımıyla darbe yaptı. Böylece Katalan ulusunun ve dilinin on yıllarca yıl daha baskı altına alınmasına yol açan iç savaş başladı.

İspanyol ordusunun 21. yüzyılda, barışçıl yollarla bağımsızlığı için çaba harcayan Katalan halkına saldırmasına izin verilemez. Tüm Avrupalı devlet ve uluslar, İspanyol merkezi devleti ile Katalonya arasındaki sorunun barışçıl şekilde çözülmesi için harekete geçmelidir.

Bir ulusun özgür, barışçıl ve demokratik kendi kaderini tayin hakkı, içinde yaşayan milyonlarca insanın kendini ikinci sınıf vatandaş olarak hissettiği, onlara kendi yasal sistemini dayatan bir devletin yasal sınırlarından çok daha önemlidir.

Katalonya, koşulsuz olarak Avrupa'ya aittir. Avrupa Birliği ve Avrupa'daki tüm devletler, mevcut olan çatışmanın çözümünde askeri şiddet kullanmanın kabul edilmeyeceğini ve gerçekten yeni bir Katalan devleti kurulması durumunda, Barcelona metropolü ile Katalonya bölgesinin durumu şimdiye kadar nasılsa ve İspanya'nın durumu nasıl olduğu gibi devam edecekse Avrupa Birliği tarafından üye olarak kabul edileceğini açıkça ve anlaşılır şekilde ifade etmelidirler.

Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Jean-Claude Juncker: Katalonya'yla Dayanışma – Barışçıl kendi kaderini tayin hakkı için!”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 397.410 Unterstützer/innen mit.