Petition richtet sich an Presidente Della Repubblica Italiana Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana) und an 8 mehr

Solidaritatea cu Catalunia - pentru dreptul la o autodeterminare pașnică!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 50.000.

Catalunia este cea mai mare națiune europeană non-statală. Catalanii sunt conștienți și mândri că au o istorie de peste o mie de ani. Splendida literatură și cultură catalană este o parte esențială a Europei. Limba catalană este limba maternă a milioane de europeni. În 1934, președintele Generalitat al Cataluniei a declarat independența Cataluniei față de Spania. În 1936, generalul Francisco Franco a început (cu ajutorul Germaniei) lovitura de stat și războiul civil spaniol care provoca suprimarea națiunii si limbii catalane timp de mulți ani.

În secolul XXI, armata spaniolă nu ar trebui lăsată să se arunce asupra catalanilor care doresc să obțină independența statului prin mijloace pașnice. Europenii din toate țările și națiunile ar trebui să depună toate eforturile pentru a se asigura că conflictul dintre guvernul central din Spania și Catalunia este soluționat în acest moment în mod pașnic.

Dreptul la autodeterminarea liberă, pașnică și democratică a națiunilor este peste limitele legale ale unui stat care dorește să-și impună sistemul său juridic milioanelor de persoane care se simt tratate ca cetățeni de clasa a doua, deoarece sunt catalani.

Catalunia face parte necondiționat din Europa. Uniunea Europeană și toate țările europene trebuie să precizeze în mod clar că orice utilizare a forței militare în actualul conflict este inacceptabilă și că, dacă ar fi fost creat un nou stat catalan, ar fi binevenit în Uniunea Europeană, așa cum a fost până acum regiunea Cataluniei cu metropola din Barcelona și cum va continua să fie Spania.

Diese Petition wird versendet an:
  • Presidente Della Repubblica Italiana
    Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana)
  • Jean-Claude Juncker
  • António Guterres

Prof. Dr. Axel Schönberger startete diese Petition mit einer einzelnen Unterschrift und hat nun 42.925 Unterstützer/innen. Starten Sie heute eine Petition, um sich für Ihr Anliegen einzusetzen.

Heute: Prof. Dr. Axel verlässt sich auf Sie

Prof. Dr. Axel Schönberger benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Sergio Mattarella (Presidente Della Repubblica Italiana): Solidaritatea cu Catalunia - pentru dreptul la o autodeterminare pașnică!”. Jetzt machen Sie Prof. Dr. Axel und 42.924 Unterstützer/innen mit.