Petition Closed

STOP ACORDULUI EU-TURCIA - TRECERE SIGURĂ ACUM!

This petition had 74,673 supporters

[EN - FR - DE - ES - CA - IT - EL - NL - FI - SV - BG - AR- TR - PL - PT]

Catre:

Șefii statelor membre ai UE

Donald Tusk, Președinte al Consiliului European

Jean-Claude Juncker, președinte al Comisiei Europene

Pe 27 februarie 2016, cetățeni din 32 de țări și peste 120 de orașe din Europa și restul lumii si-au unit glasul pentru a apara drepturile refugiatilor sub sloganul #safepassage. Solicitam rute legale și sigure, precum și imbunătătirea standardelor de primire si gazduire a solicitanților de azil. Pe 7 martie 2016, reprezentantii UE si ai Turciei s-au intalnit si au elaborat un plan care ar trebui să fie aprobat la următoarea reuniune a Consiliului European de pe 17-18 în martie. Facem apel la liderii europeni înaintea acestui summit de a-si asuma valorile europene ale drepturilor omului, de a respecta legislatia internaționala și mai mult decat atat, de a genera politici umane pentru o Europă umană.

***

Pe 27 februarie 2016, cetățeni din 32 de țări și peste 120 de orașe din Europa și restul lumii si-au unit vocile pentru a apara drepturile refugiatilor sub sloganul #safepassage. De luni de zile mulți europeni s-au implicat in furnizarea de asistență pentru femei, bărbați și copii. Au fost martori ai famililor care călătoresc sau trăiesc în condiții îngrozitoare și au vazut cum oameni in cautare de protecție sunt blocati de garduri, sau si mai grav sunt vicitme ale abuzurilor forțelor de poliție.

Pe 7 martie 2016, reprezentantii UE si ai Turciei s-au intalnit in cadrul summit-ului Turcia-UE. Acordul stabilit atunci si care urmeaza sa fie aprobat pe 17-18 martie, a fost criticat de UNHCR și multe ale ONG-uri ca încalcănd dreptul internațional.

In perspectiva Summit-ul European din 17-18 martie 2016, noi, cetățeni ai Europei și ai lumii solicitam:

- mentinerea frontierele externe ale Europei deschise,

- garantarea accesului persoanelor care au nevoie de protecție internațională la frontierele externe ale Europei,

- respectarea dreptului european și internațional, inclusiv a Convenției de la Geneva, a principiului nereturnării și a directivelor UE în materie de azil,

- procesarea fiecarei cereri de azil în mod individual și fără nici o discriminare de naționalitate, în conformitate cu legislația europeană și internațională,

- impiedicarea retrocedarea în Turcia sau oriunde altundeva,

- sa refuză de a considera Turcia o țară din care refugiații sunt trimiși înapoi în Siria, unde refugiatii nu beneficaza de protecție echivalentă cu Convenția de la Geneva, si ca o țară terță sigură

- sa dea dovada de solidaritate cu țările din Uniunea Europeană unde ajung majoritatea refugiaților, în special cu Grecia,

- sa realoce imediat solicitanții de azil blocați în Grecia, inclusiv afgani, în alte state membre ale UE,

- sa asigura trecerea în condiții de siguranță pentru refugiați și reformarea sistemului Dublin pentru procesarea cererilor de azil într-o schemă de alocare care este echitabilă pentru statele membre și pentru refugiați.

Aceasta nu este o criză de refugiati, este o criză umanitară în care valorile europene sunt în joc. Europa are mijloacele necesare pentru a-i ajuta pe cei aflati intr-o situatie dificila, iar noi cerem Uniunii Europene și statelor membre să respecte valorile europene ale demnității umane și ale drepturilor omului, să respecte dreptul internațional și mai presus de toate, sa creeze politici umane pentru o Europa umana.

About us: European March for Refugee Rights

The European March for Refugee Rights in pictures.

Today: European March for Refugee Rights is counting on you

European March for Refugee Rights #SafePassage needs your help with “Șefii statelor membre ai UE: STOP EU-TURKEY DEAL - SAFE PASSAGE NOW”. Join European March for Refugee Rights and 74,672 supporters today.