BYCIE ZAPASY ZIADAME OKAMZITY ZAKAZ!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 50.000.

Alternative Languages:

dansk    suomalainen    français    ελληνικά    deutsch    english    italiano    nederlands    românesc    türk    español

ATTENTION: Further European languages will follow

Please ask questions in German or English. Thank you!

BYCIE ZAPASY

ZIADAME OKAMZITY ZAKAZ!

Toto hrozne predstavenie, tato tzv. tradicia musi byt ukoncena.Väcsina uvedomelych a modernych europanov ziada zakaz tohto hrozneho tyrania zvierat.

Bycie zapasy su jedny z najhorsich a najnehoraznejsich cinnosti nasej civilizacie. Nevinny citiaci tvor je pocas nadsenia a potlesku tisicky divakov utyrany k smrti.

Info LINKS:
PETA Bullfight

EU nemoze zial priamo zasiahnut,,ako uz stanovuje clanok 13a v AEUV.

Citat:

Článok 13

Pri formulovaní a vykonávaní politiky Únie v oblasti poľnohospodárstva, rybného hospodárstva, dopravy, vnútorného trhu, výskumu a technologického rozvoja a kozmického priestoru berie Únia a členské štáty maximálny ohľad na požiadavky blaha zvierat ako cítiacich bytostí, pričom rešpektujú zákonné a správne ustanovenia a zvyky členských štátov týkajúce sa najmä náboženských rituálov, kultúrnych tradícií a regionálneho dedičstva.

Koniec citatu

Bycie zapasy su takzvanou tradiciou, ktora ale skor spada do obdobia barbarstva namiesto do 21. storocia. Na zaklade clanku- paragrafu §13a nema preto  EU ziaden priamy vplyv.

EU ale moze prostrednictvom  polnohospodarskych dotacii – subvencii a strukturalnych fondov ovplyvnit tento zakaz bycich zapasov.

Prave na tomto zaklade je postavena tato peticia do EU.

Väcsina europanov inkluzivne väcsiny spanielov, nechce viac toto barbarstvo a vrazednu udalost podporovat ci uz v Spanielsku, Francuzku alebo v Portugalsku, alebo inde, kde sa tento nezmysel uskutocnuje.

EU podporuje nepriamo tieto bycie zapasy. Cast priamych dotacii na  polnohospodarsku podu vo vyske 55  miliard Euro tecie ako priama pomoc, dotacia polnohospodarom, ktori chovaju tieto takzvane bojove byky.

Strana zelenych odhaduje, ze rocnymi subvenciami-podporami vo vyske 130 milionov Euro su  tieto bycie zapasy priamo alebo nepriamo financovane.

CITAT z nemeckych novin “taz”:

Porovnanie clenskej listiny klubu chovatelov UCTL so spanielskou subvencnou- dotacnou datovou bankou  zverejnuje “taz”:

Priblizne 200 z 1.400 v Spanielsku registrovanych chovatelov obdrzalo v roku 2009  v celku okolo 26 milionov euro z EU. To bolo priemerne 130.000euro pre kazdu jednu farmu- prevadzku, z coho 20% nakladov nesu na pleciach nemecky danovi poplatnici.

Koniec citatu (zverejnene 18. 11. 2010 skoncipovalJost Maurin).

V tejto suvislosti sa obavame, ze popri  uvedenych financnych  zdrojoch na podporu polnohospodarstva ,financne prostriedky clenskych  statov, zo strukturalnych fondov EU  nepriamo  financuje  bycie  zapasy a modernyzaciu zachovania areny..

Europska komisia , ktora na europskej urovni zodpoveda za implementaciu strukturalnej politiky, nemoze podat ziadne konkretne informacie v tejto otazke, nakolko samotne  clenske staty  zodpovedaju za  vyber podporovanych, financovanych  projektov. Je to jedna viac ako pochybna prax a skutocnost.

Tieto skryte subvencie, podpory na bycie zapasy su financovane aj z penazi danovych poplatnikov z celej EU, no  nie su v zaujme väcsiny obcanov EU, ako znovu ukazuju prieskumy. Prave preto maju obcania EU pravo rozhodnut.

Tyranie zvierat nesmie byt financovanet z dani obcanov EU.

Peticia:

Moji signatari a ja ziadame EU, aby vseobecna, generalna  platba a vyska agrarnych a strukturalnych  fondov boli zavysle od toho, ci sa pouziju  na podporu tyrania zvierat, alebo nie. Ak  bude touto subvenciou tyranie zvierat  podporovane, nesmu sa uz vyplacat ani v minimalnej vyske. Bycie zapasy su bezpochybne tyranim zvierat, to musi byt jasne aj tym , co sa o dobre zivotne podmienky  zvierat nezaujimaju.

Ak je iste, ze clensky stat podporuje tyranie zvierat a ich mucenie, co byci zapas jednoznacne je, mali by sa aj administrativno-technicke naklady,ktore su radi pouzite ako protiargument, aby sa  zabranilo zakazu bycich zapasov, silne obmedzit a drzat v ramci  hranic.

S uctou

Hans Joachim R i c h t e r

Navrhovatel ako i signatari tejto  EU peticie

When the new European Parliament is elected and has incorporated itself, about October / November 2019, this petition will be presented to the EU Petitions Committee as an EU petition.