Çift-milliyetli çiftler ve aileler için giriş sınırlamaları kaldırılsın!

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 100.

Türk I Deutsch I English I Pу́сско I Português I Español I زبان فارسی I italiano I français

Çift-Milliyetli çiftler ve aileler için giriş sınırlamaları kaldırılsın!

"Hamburg’da yaşıyorum ve 6 aylık hamileyim. Eşim ve çocuğumun babası hâlâ Bali’de. An itibariyle vizesi işleme konulamıyor, çünkü Jakarta konsolosluğu kapalı. Vize işlemleri için ayrıca babalık tanıma belgesine ihtiyacımız var. Ama Hamburg’daki ne kayıt dairesi ne de gençlik sosyal hizmetler dairesi randevu vermiyor. Danıştığım noter dahi Alman Konsolosluğu ile ilgili olarak idari danışma hizmeti sunamıyor.  Çaresiz durumdayım. Tüm bunlar biraz daha uzun sürerse, çocuğumu babasının desteği olmadan tek başıma doğurmak zorunda kalacağım. An itibariyle Corona yüzünden ziyarete gelemedikleri için ebeveynlerim de bana yardımcı olamıyor." (Hamburg’dan Julia F.)

Josy, bir diğer çaresiz durumdaki anne, Sumatra’daki partnerine vize verilmediği için çocuğunu tek başına doğurmak zorunda kaldı. Konsolosluk kapalı ve vizeler sadece acil durumlarda veriliyor. Tek başına bir annenin durumu ise acil sayılmıyor. Çiftin tekrar ne zaman bir araya gelebileceği tamamen belirsiz. Ve Josy Corona kaynaklı görüşme yasağı nedeniyle akraba ve arkadaş desteğinden mahrum, yapayalnız bir durumda.

Bunlar her gün bize ulaşan bir sürü örnekten sadece ikisi.

Çift-Milliyetli Aileler ve Birliktelikler Derneği onyıllardır kökenlerinden, dinlerinden ve cinsel yönelimlerinden bağımsız olarak tüm çiftlerin ve ailelerin eşit muamele görmesi için uğraşıyor.

Sayın Bay Seehofer, sayın Bay Maas, lütfen çift-milliyetli çiftlerin ve vize sahiplerinin önündeki giriş engellerini kaldırın. Aileleri biraraya getirin!

Lütfen çift-milliyetli çiftlerin ve ailelerin özellikle de bu zor günlerde biraraya gelebilmesi için bürokrasiyi gevşetin. Idarecileri çiftlerin ve ailelerin faydası doğrultusunda hareket etmeye yöneltin:

• Nişanlılar ve bebek bekleyen ebeveynler için oturum,
  • Menşe ülkeden vize alınması zorunluluğunun kaldırılması,
  • Yeminli ifadenin kanıt sayılması,
  • Süresi dolmuş vizelerin uzatılması ve yeni başvuruların kabulü,

Bu kararlar çok büyük çabalar ve hukuki değişiklikler gerektirmeden uygulamaya konulabilir. Sözkonusu çiftler bilhassa kırılgan konumda oldukları için özel korumaya ihtiyaç duymaktadırlar.

Virüs salgını nedeniyle pek çok hükümet organı kamu erişimine kapalı durumda. Bu durum, evlenmek isteyen çift-milliyetli çiftler açısından varoluşsal bir sorun teşkil etmekte, çünkü çift-milliyetli çiftlerin karşısındaki bürokratik külfet çok daha yüksek ve Almanya’daki aile hayatları, üstelik de bu zor günlerde, sekteye uğramış durumda.

Nişanlılar için geçici oturum onların güncel krizi atlatmalarını ve ailelerin biraraya gelmesini sağlayabilir.

An itibariyle babalık tanıma belgesi temini için randevu verilmiyor olması, ebeveyn olacak çiftler için bir felaket niteliği taşıyor. Bu durum, oturma iznini ve dolayısıyla aile hayatını tehlikeye atıyor. Aileler çaresiz durumda.

Bu konuda da çocuk bekleyen ebeveynler için geçici oturum, meseleyi çok da bürokratik olmayan bir şekilde çözmeye yardımcı olabilir. Çocukların iyiliği için bunu yapın.

Kayıt büroları ve yabancı daireleri, sadece Almanya’da değil pek çok yerde ulaşıma kapalı durumda. Önemli belgeleri temin etmek, en azından öngörülebilir gelecekte mümkün görünmüyor. Sınırlar kapalı olduğundan, çiftler evlenmek için partnerlerinin menşe ülkelerine de seyahat edemiyor.

Bu durumda yeminli belge yeterli sayılmalı.

Bir başka engel, evlilik için çiftlerin bizzat bulunmasının şart koşulmasından kaynaklanıyor. Bazı çiftlerin durumunda partnerlerden biri hâlen yurtdışında olup, vizesi olsa dahi ülkeye giremeyebiliyor. Bu durumda evliliği belirsiz bir süre ertelemek durumunda kalıyorlar. Buna ek olarak, yurtdışındaki Alman konsoloslukları an itibariyle kapalı durumda ve alınmış vizelerin süresi doluyor.

Lütfen koruma sağlayın! Ailelerin biraraya gelmesini kolaylaştırın!