0 людей подписали. Следующая цель: 1 000 000

Русский / English / Deutsch / Italian / Polish

Latem 2018 roku w Rosji odbędą się Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej. Rosyjski rząd przeznacza ogromne środki na eksterminacje bezdomnych zwierząt.

Władze mówią, że ich celem jest “zapewnienie bezpieczeństwa i przyjemnego pobytu” kibicom Mistrzostw oraz budowanie “pozytywnego wizerunku kraju”.

Musimy położyć kres tej okrutnej “tradycji”!

Jak potwierdzają to liczne źródła, w 11 rosyjskich miastach - gospodarzach MŚ przeprowadzono procedurę zamówień publicznych na zabójstwa bezdomnych zwierząt. Rząd wyda na ten cel ponad 6,3 milionów polskich złotych (100 milionów rubli rosyjskich). Setki tysięcy bezdomnych psów, kotów, a nawet ptaków zostaną wymordowane w okrutny sposób - odstrzelone i trute.

Szczegółowe dane na temat tego, jaką cenę płacą niewinne zwierzęta i o ogromnych sumach przeznaczonych na ich wyłapywanie i niszczenie można przeczytać tutaj:

BloodyFifa2018
Activatica.org

Zwracamy się do wszystkich rządowych struktur rosyjskich oraz organów władzy wykonawczej z żądaniem niezwłocznego odwołania wykonania wszelkich zamówień publicznych na eksterminację bezdomnych zwierząt. Apelujemy o wykorzystanie tych środków na stworzenie schronisk dla bezdomnych zwierząt w tych 11 miastach. Wzywamy również władze do podjęcia współpracy z obrońcami praw zwierząt i wolontariuszami organizacji pozarządowych w celu znalezienia wspólnego humanitarnego rozwiązania przed Mistrzostwami.

Liczymy na to, że rządy państw uczestniczących w Mistrzostwach oraz reprezentacje przyłączą się do naszego apelu do rządu rosyjskiego o zaprzestanie zabijania bezdomnych zwierząt.

#BloodyFifa2018

Cегодня Ekaterina рассчитывает на вас

Ekaterina Dmitrieva нуждается в вашей поддержке петиции «Władimir Putin: 6 milionów PLN na zabójstwa bezdomnych zwierząt przed MŚ w piłce nożnej #BloodyFifa2018». Ekaterina и 840 582 участника этой кампании рассчитывают на вас сегодня.