0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

• Merhaba,

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Real hipermarketleri 2014 Haziran ayında Beğendik marketler grubuna devredildi. Firma sahibi Hacı Duran Beğendik tarafından ilk yıl real hipermarketler zinciri olarak kar açıklayan firma  bundan yaklaşık 1 yıl sonra iflas erteleme kararı alarak kayyım istedi. 2017 Haziran ayında real hipermarketleri olan ismini Alvi marketler olarak isim değişikliğine gittiler. Bu arada real hipermarketlerini devralan Hacı Duran Beğendik şirketten şaibeli olarak ayrılma kararı aldı. 2016 yılı Nisan ayında almış oldukları kayyımla şirketi hileli ve şaibeli bir şekilde kasıtlı olarak iflasa sürüklediler. 27 Temmuz 2017 tarihinde şirket tasfiyeli iflas kararını İstanbul Anadolu 3.İflas Müdürlüğü kararıyla iflasını açıkladı. Bu sürece kadar Ankara Etlik,Konya, Antalya, Adana, İstanbul Fulya, Merter, Kartal, Beylikdüzü, Bayrampaşa, Ümraniye, İzmit ve Gebze şubelerini kapattı. Kapatmış olduğu şubelerden çıkışını vermiş olduğu personellerinin alın teri olan kıdem tazminatlarının düşük bir kısmını taksitle öderken geriye kalan taksitlerimizi ve sonra ki kapattığı şubelerinin tazminatlarının tamamını ödememiştir. Konunun gündeme taşınması ve davanın takibi esnasında bizlere destek olmanızı yaklaşık 1700 personel adına rica ediyorum. Şirket tamamen hileli ve şaibeli şekilde iflas ettirilmekte olup tazminat haklarımızı ödememek için şirketin kasası başta olmak üzere mal kaçırmaya başlamış olup, her türlü hileli yola başvurmuşlardır. Biliyoruz ki sizler de isterseniz sesimizi duyurabilmemiz ve alın terimizin karşılığı olan haklarımızı almamız da bizlere yardımcı olabilirsiniz. Lütfen kampanyamızı yabana atmayın. Yaklaşık 1700 personel ve yakınları adına yardım ve desteklerinizi önemle rica ederim. Real hipermarket ile aynı anda kayyım atanan Beğendik grubuna ait diğer iki şirketin toplam 140 Milyon TL üzerin deki borcunun kapatılıp, yaklaşık 800 Bin TL ile Real Hipermarketin iflas ettirilmesi hiç mantıklı gelmiyor.
Beğendik grubunun Real Hipermarketi devraldıktan sonra ki dönemin titizlikle incelemesini talep ediyoruz.
Süreç içerisinde kayyımı kendine kalkan edinen şirket tarafından birçok haksız, hukuksuz ve keyfi uygulamalara tabii tutulduk. İş akdleri feshedilen, 1,5 aydır maaş alamayan, tazminatları ödenmeyen Real Hipermarketleri çalışanları olarak sorunlarımızın çözümü için önemle desteğinizi rica ediyoruz.

Bugün Hasan imzanı bekliyor!

Hasan Duymaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Real -Beğendik - Alvi Market Mağdurlarının Sesine Ses Verin, Tazminat Hakları Yenmesin.». Hasan ve imza atan diğer 1.005 kişiye katıl.