Marie Claire România cere eliberarea necondiționată a lui Nasrin Sotoudeh

0 have signed. Let’s get to 500,000!
At 500,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!
Marie Claire started this petition to Președintele României Klaus Werner Johannis

FR / AR / BR / IT / UKRAINE

Renumita avocată iraniană și activistă pentru drepturile femeii, Nasrin Sotoudeh, a fost condamnată de un tribunal islamic din Teheran la 38 de ani de închisoare și 148 de lovituri de bici, pentru că a apărat dreptul femeilor musulmane de a renunța la văl. „Conspirație”, „incitare la corupție și prostituție”, „propagandă împotriva sistemului”, „perturbare a ordinii publice”, „spionaj” sunt câteva dintre acuzațiile care i ss-au adus. Și, totuși, ce a făcut greșit? Premiul Saharov pentru libertatea de gândire din 2012? Avocata a apărat cu pacifism femeile iraniene care și-au îndepărtat vălurile de pe cap ca pe o cale de a protesta împotriva legii care le obliga să le poarte. O ironie supremă: în timp ce Nasrin Sotoudeh stă în închisoare, Iranul tocmai a fost nominalizat la Comisia Națiunilor Unite pentru statutul femeilor (CSW).

În numele tuturor valorilor pe care le-am apărat mereu - egalitatea între bărbați și femei, emanciparea femeilor, libertatea de exprimare, libertatea conștiinței - noi, Marie Claire România și multe dintre edițiile noastre internaționale, cerem eliberarea necondiționată a lui Nasrin Sotoudeh!

Implică-te și tu! Semnează și tu petița pentru eliberarea avocatei iraniene Nasrin Sotoudeh.

0 have signed. Let’s get to 500,000!