Erfolg

קריאה לפעולה נגד ייצוג משפיל של נשים אסיאתיות על ידי חברת הורנבך

Diese Petition war mit 42.767 Unterstützer*innen erfolgreich!

תשמרו את הכביסה המלוכלכת שלכם לעצמכם!
קריאה לפעולה נגד ייצוג משפיל של נשים אסיאתיות על ידי חברת הורנבך

HB KO JP CN DE EN FR ES NL

שלום לכולם,
שמי הוא סונג און, ואני מדרום קוריאה. אני חי בקלן מאז 2010, אני נשוי, יש לי כלב, ואני כותב דוקטורט בלימודי תרבות מדיה.
אתמול צפיתי במסע פרסום חדש של רשת העשו-זאת-בעצמכן/ם הורנבך. הפרסומת מראה אישה אסיאתית באופן שלדעתי הוא מאוד בעייתי. מסיבה זו אני רוצה לעורר קול מחאה כך שהחברה תבין את הבעיה ותסיר את הפרסומת מכל ערוצי המדיה.

מה יש לראות?

הפרסומת מציגה שני גברים גרמנים העובדים קשה בעבודת אדמה, ונותנים את תחתוניהם המיוזעים לשני גברים במעילים לבנים. הבגדים המלוכלכים נארזים בואקום ומוצעים למכירה במכונה בעיר יפנית. הפרסומת, שאורכה 46 שניות, מציגה אשה אסיאתית שרוכשת שקית של תחתנונים מלוכלכים במכונה, פותחת אותה, וחווה ריגוש משאיפת הריח. הסצינה מלווה בקול אנחה נשי. הסלוגן “כך מריח האביב” מופיע, והאשה הצעירה מופיעה בקלוז-אפ, עיניה ופניה בהבעה טיפוסית למסורת האמנות המערבת לייצוג ריגוש מיני.

מה הבעיה כאן?

1. האישה מיוצגת ככלי שגורם ללקוחות החברה, גברים לבנים, להרגיש טוב יותר עם עצמם.

לכל פרסומת יש קהל יעד של לקוחות, בפרסומת מוצגים חמישה גברים לבנים בוגרים בעלי מראה יומיומי העובדים לבדם בעבודת כפיים בגינה ומעבירים בגדיהם לשני הגברים בחלוקים לבנים. והורנבך החליטה שקהל היעד שלה הור בדיוק גברים כאלה, להם היא מציעה סיפוק והערכה לעבודתם שכנראה חסרים להם, דרך השימוש בנשים אסיאתיות. הורנבך מציעה לגברים בללו, שאינם זכים לסיפוק בעבודתם, את התחושה שהם מייצרים בעבודה גם את הריח שיגרום ריגוש מיני לנשים, ובםרט נשים אסיאתיות, בקצה השני של העולם, בעיר שנראית יפנית. ללא חברים או משפחה שיתנו תחושת סיפור והכרת תודה, לקוחותיה של הורנבך עלולים להפסיק לעסוק בעבודת הגננות הקשה, ולכן היא מבקשת להעביר תחושת סיפוק גברית על אף הבדידות הגלומה בעבודת הגברים הללו.

החברה טוענת שהפרסומת היא לגבי האביב ולגבי מגוון, אבל אני רואה משהו אחר לחלוטין. הפרסומת אומרת שהעבודה הקשה של גברים לבנים בגרמניה מקבלת מעט הכרה חברתית או אישית, אף על פי שהם מזיעים כל כך הרבה, והזיעה היא ההוכחה הביולוגית לעבודתם. והיא מסריחה. כל יצור אנושי עובד שלב התפתחותי שבו ההורים מתחילים לכנות את תוצריו הביולוגיים כ”לכלוך” שיש להיפטר ממנו. מרביתנו עוברים את השלב הזה ומשאירים אותו מאחורינו, אבל יש שאריות לתהליך הפסיכולוגי הזה בנפש. איזו הרגשה טובה מתקבלת מכך שמישהו אומר לך שמה שנראה לך תוצר מסריח ומעורר שאט נפש של גופך בעצם מוערך ואף מעורר ריגוש מיני באחר.

האשה האסיאתית, בסופו של דבר, מגשימה את הפנטזיה הזו, ומאפשרת לגברים הלבנים העוסקים בעבודת הגינה להגיש טוב יותר עם עצמם, עם גבריותם. הורנבך, אפוא, מעבירה במיקור-חוץ את האישרור של גבריותם השברירה של גברים לבנים לנשים אסיאתיות רחוקות גיאוגרפית.

אין לי שום דבר נגד ריגוש מיני מהרחה של בגדים מלוכלכים. אני מתנגד לחפצון של נשים אסיאתיות בפרסומת שאמורה לגרום לגברים לבנים להרגיש טוב עם עצמם ואז ללכת לקנות בהורנבך.

2. המודעה עלולה לגרום לנשים אסיאתיות קשיים גדולים עוד יותר בחיי היומיום בגרמניה.

אמנם הורנבך טענו שיש גרסאות נוספות עם נשים לבנות, אבל קשה למצוא אותן, ובכלל, זו לא הנקודה. בטלביזיה הגרמנית ובפרסומות במיוחד הנוכחות של שחקנים ושחקניות לא לבנים היא מזערית. שחקנים ושחקניות לבנים מייצגים כל מיני עמדות חברתיות, מקצועות, מגדרים, ומאפיינים מקומיים ואזוריים. הם משחקים ומייצגים איניבידואלים. שחקנים אסיאתיים בפרסומות הם יוצאי דופן, ובמהרה נותר הרושם שהם מיצגים קטגוריה שלמה של א/נשים, ולכן ייצוג של אסיאתים ומיעוטים אחרים נוטה הרבה יותר להתבסס על ולחזק סטריאוטיפיים חברתיים קיימים.

נסיוני ונסיון חבריי בגרמניה הוא חד משמעי, אסיאתיים בגרמניה נתקלים על בסיס יומיומי באלימות מינית ואפליה גזענית שבמקרים רבים משולבים האחד בשני. המודעה של הורנבך רק תקשה על החיים הקשים ממילא של אסיאתיים בגרמניה, בכך שהיא מאשררת סטריאוטיפים לגבי נשים ונשים אסיאתיות.

3. הורנבך בחרו ביודעין בנשים אסיאתיות שכן הם נצרכות כאוביקט נטול קול של מיניות אקזוטית.

הונבך טוענים שהפרסומת עוסקת במגוון אבל ברור שהם בחרו במגוון מאוד מסוים. נסו לדמיין פרסומת דומה עם יהודים או מוסלמים, או אפילו ילדים לבנים. זה היה מייצר מהומה גדולה, שהרי אנטישמיות, איסלאמופוביה, ולהבדיל, פדופליה, הן סוגיות שמצויות בלב השיח הציבורי בגרמניה. אבל אסיאתיים? הם השתלבו כל כך יפה, והם כה שקטים ולא מזיקים. אז הנה, בואו נדבר עכשיו על “הבדיחות" האלה גם כן, לא רק על "בדיחות" על בלונדיניות, יהודים, ערבים, שחורים, גם “בדיחות” על האסיאתים הלא-מזיקים הן גזעניות ומשפילות.

אני רוצה להראות שזה לא אפשרי יותר. אני רוצה שהורנבך יסירו את הפרסומת מכל ערוצי המדיה ויתנצלו בפני אסיאתים, ובמיוחד נשים אסיאתיות, בגרמניה. האם החברה תודה בטעותה ותתנצל? ואני מאמין שכן, אם קולנו יהיה חזק מספיק.

מטרותינו:

אנו דורשים ביטול מיידי של מסע הפרסום של הורנבך “כך מריח האביב” והסרת המודעות המראות נשים אסיאתיות מכל ערוצי המדיה.
שנית, אנו דורשים חקירה ממצה לגבי האחריות על מסע הפרסום הסקסיסטי והגזעני הזה. במיוחד נראה שפלוריאן פרויס, אחראי יחסי הציבור של הורנבך אחזקות, צריך לשאת באחריות.
שלישית, אנו דורשים התנצלות פומבית כנה מג’ון פלדמן, יו”ר הורנבך אחזקות, ומוולפגנג רופף, יו”ר הורנבך ניהול, לנשים אסיאתיות במדינות בה המודעה הוצגה בעיתונות היומית ועיתונים אונליין.
רביעית, אנו דורשים פרסום של הלכי ההפקה וקבלת ההחלטות, ודו”ח לגבי המגוון בחברה ובתהליך ההכנה של מסע הפרסום.
חמישית, אנו דורשים ייצוג נאות ומכבד של מיעוטים ובמיוחד של נשים אסיאתיות, במסעי פרסום עתידיים של הורנבך.

אני רוצה שהדורות הבאים של אסיאתיים בגרמניה יהיו גאים בעצמם ושיתנהגו אליהם בכבוד. אני רוצה לתת דוגמא לדור הצעיר יותר, ולעודד אותם לדרוש יחס מכבד באופן פומבי. מגיע לנו יותר מבדיחות גזעניות וסקסיזם.

שלכם,
סונג און

Heute: Sung Un verlässt sich auf Sie

Sung Un Gang benötigt Ihre Hilfe zur Petition „Albrecht Hornbach: קריאה לפעולה נגד ייצוג משפיל של נשים אסיאתיות על ידי חברת הורנבך”. Jetzt machen Sie Sung Un und 42.766 Unterstützer*innen mit.