UZMAN ARABULUCULUK EĞİTİM ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİDİR.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

• Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından, 28.09.2020 tarihinde ilan edilen arabuluculuk uzmanlık alanlarına ilişkin duyuruda, 3 genel ve 7 özel uzmanlık alanı için arabuluculara eğitim verileceği, bu eğitimlerin kısa ve uzun eğitimler olarak iki kategoride toplandığı, arabulucuların genel uzmanlık alanlarının tamamında ve 2 özel uzmanlık alanında eğitim alarak uzman arabulucu olarak görev yapabileceği ifade edilmiştir.
  • Ayrıca bu eğitimleri almayan arabulucuların, kanun ve yönetmelik değişiklikleri ile genel ve özel uzmanlık alanlarında, dava şartı arabuluculuk kapsamında  görev yapamayacağı anlaşılmaktadır.
  • Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz günlerde arabuluculara yapılan ilk bildirimde, uzun eğitimlerin 3.000,00 TL'den kısa eğitimlerin ise 1.500,00 TL'den daha yüksek bir ücretle verilemeyeceği ifade edilmiş, daha sonra yapılan bildirimde ise pandemi sebebiyle eğitimlerin online olarak verileceği bildirilmiştir. Bu bildirimlere rağmen açıklanan eğitim program ücretlerinde hiçbir değişiklik olmamıştır.
  • Dolayısıyla neredeyse hiçbir gideri olmayacak olan eğitim kurumlarını zengin etmek ve görev yaparak sonuçlandırdığı dosyalarda dahi ödemelerini aylarca alamayan arabulucuları mağdur ederek, pandemi sürecinde korkunç bir ekonomik zorluğa sürüklemek dışında hiçbir işlevi olmayan bu uygulamanın derhal yeniden gözden geçirilmesi, kamu görevi yerine getiren arabuluculara verilecek eğitimlerin, diğer yargı mensuplarına olduğu gibi ücretsiz hale getirilmesi, bu mümkün değilse ilan edilen ücretlerin en az yarı oranında düşürülmesi gerekmektedir.