Emine Bulut İçin Adalet!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Emine Bulut'u hepimiz "ölmek istemiyorum" çığlıklarıyla tanıdık. Eski kocası tarafından, 10 yaşındaki kızının gözleri önünde boğazı kesildi. O çocuğun "anne lütfen ölme" diye yalvarışlarını duyduk. Biz daha o videoyu izleyemezken gözleri önünde annesi can çekişirken o yavrucağı düşünün.

Bir coğrafya düşünün; yardım etmek yerine korkup kaçan, bir insan can çekişirken video çeken. Kendine baba diyen bir katil düşünün; kızının gözleri önünde eski eşinin boğazını kesen, gerekçe olarak da "erkekliğime hakaret etti" diyen. Bir kadın düşünün; son nefesinde "ölmek istemiyorum" diye haykıran, yardım bekleyen. Aslında Emine Bulut; kadın cinayetlerine kurban giden, şiddet gören tüm kadınların sesiydi.

Emine Bulut'un katil zanlısı, Fedai Baran'ın en ağır ve gereken şekilde yargılanması ve yardım etmek yerine video çeken şahıs için de gereğinin yapılmasını istiyoruz. Namus diyerek kadın cinayetlerinin meşrulaştırılmasına izin vermeyin.

Ben artık yetkililerin bu olaylara bir çözüm üretmesini, dur demesini istiyorum. Kadına-çocuğa şiddet cezalarının ağırlaştırılmasını, kravatlı katillerin iyi hal indiriminden yararlanmamasını, gençlerimiz çocuklarımız ve hepimiz için daha güvenli bir Türkiye istiyorum. Bu kampanyayı başlatmamın sebebi ise; yitirdiğimiz, koruyamadığımız onca kadın için adalet. Katiller elini kolunu sallayarak sokaklarda gezmesin. Adalet bu ülkeye de uğrasın! Dışarı çıkmaya karar verdiğimde "acaba bir şey olur mu" veya "başıma bir şey gelir mi" diye düşünmek istemiyoruz. Bir kadın, öncelikle bir insan olarak özgürce yaşamak en doğal hakkım. Bunu elimden almalarına izin vermeyin. Tüm kadınlar ve tüm insanlık adına.. İnanıyorum ki gerekenler yapılırsa kadın cinayetlerini durdurabiliriz. Yeter ki sesimizi duyuralım.