Kampanya Kapatıldı

Uzaktan Eğitim Öğrencilerine Uygulanmak İstenen Diploma Haksızlığına Dur De!

Bu kampanya 188 destekçiye ulaştı

Bir imzada sen atarak ''Uzaktan Eğitim'' mezunlarının diplomalarında uygulanmak istenen haksızlığa dur diyebilirsin!

Merhaba,

biliyorsunuz ki 2010 yılından itibaren başta İstanbul Üniversitemizde ve pek çok farklı üniversilerde ''Uzaktan Eğitim'' ibaresiyle örgün denkliğinde bölüm ve fakülteler açıldı. Üniversilere örgün diploması verdiğinden hiç bir kaygı ve endişe duymadan o yıllarda bize sunulan haklar ile kayıt olduk. Çoğumuz hem çalışıp hem okuyanlar olarak ''Uzaktan Eğitimi'' bizim  hayat standartlarımıza ve eğitim şekli itibariyle şehir dışında okumak istemeyenlere daha uygun olduğundan tercih etmiştik. Yaklaşık 7 senedir ''Uzaktan Eğitim'' fakülteleri mezun vermektedir. Mezun olanların diplomalarının hiç birinde ''Uzaktan Eğitim'' ibaresi yer almamaktaydı. Aynı AÖF 4 yıllık mezunlarında olduğu gibi örgün diploması alınmaktaydı. Yök'ün 2017 şubat ayı kararıyla beraber artık ''Uzaktan Eğitim'' öğrencilerinin diplomalarında ''Uzaktan Eğitim'' şeklinde ibarede eklenmek isteniyor. YÖK'ün kararı daha önce mezun olanları etkilemiyor ancak halen mezun olamamış mevcut öğrencileri etkiliyor. Çünkü yapılan açıklamada mevcut öğrencilerin hakları saklıdır şeklinde bir açıklama yapılmıyor. Bu bir adaletsizliktir! Eski mezunlara uygulanan adalet mevcut öğrencileri yani bizi de kapsamalıdır. Alınan karar mevcut öğrencilerin hakları statüleri korunmak şartıyla sadece yeni kayıtlı öğrencileri kapsayacak nitelikte olarak değiştirilmelidir.'' Uzaktan Eğitim'' bölümleri harç bedellerinin haricinde ''Uzaktan Eğitim'' metaryal ve canlı ders bedelleri alan bölümlerdir. Ve örgün eğitimlilere kıyasla verdiğimiz uzaktan eğitim harç bedelleri yaklaşık bir üniversite harcının 5 katını bulmaktadır.Pek ala bu bedellerle özel okullarda okumasını da bilirdik  ya da kazandığımız puanlarla daha başka bölümleri de tercih edebilirdik. Ancak bizler okullarımızın isimlerine, ilerleyen yıllarda bize getireceği güzel iş fırsatları hayallerine sığınarak, inanarak devlet okullarımıza güvenmeyi tercih ettik. Maddiyatın yanı sıra bu konunun bir de manevi yönü vardır. Gençlerin emekleri bu kadar kolay yok sayılamaz,sayılmamalıdır! Eğer sen de ''Uzaktan Eğitiminin'' maddi manevi emeklerinin pişmanlık olmasını istemiyorsan kampanyamıza destek ver!Diplomana sahip Çık!  Bir imzada sen atarak  ''Uzaktan Eğitim'' mezunlarının diplomalarında uygulanmak istenen haksızlığa dur de!

Bugün gizem imzanı bekliyor!

gizem kara bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Uzaktan Eğitim Öğrencilerine Uygulanmak İstenen Diploma Haksızlığına Dur De!». gizem ve imza atan diğer 187 kişiye katıl.