Petition Closed
Petitioning PRIME MINISTER OF UKRAINE, 12/2 M.Hrushevskyi Str., Kyiv, 01006, Ukraine Prime Minister Mykola Azarov and 2 others
This petition will be delivered to:
PRIME MINISTER OF UKRAINE, 12/2 M.Hrushevskyi Str., Kyiv, 01006, Ukraine
Prime Minister Mykola Azarov
UKRAINE PRESIDENT, 11 Bankova Str., Kyiv, 01220, Ukraine
Ukraine President Viktor Yanukovych
35 Metropolitan Vasyl Lypkivskyi Str. Kyiv, 03035, Ukraine
Minister of Environment and Natural Resources Oleh Proskuriakov

URGENT help in retrieval of 3 caged bears in Pervomaisk, Ukraine.

There needs to be a happy ending to this story of 3 bears. In May 2013 three hungry, exhausted and sick bears were discovered by animal protectors in rusting trailers at a remote former missile testing area at Pervomaisk of Mykolaiv Region, Ukraine. There was excrement under their cages that was not taken away for years, no provision of water or food. The bears were in full view of the sun under open sky. These bears were used as 'training tools' for the training of hunting. dogs, an illegal activity. In a dramatic turn of events the bears were moved to a new place during the night of 4th June and their new location remains unknown. Understandably there is now serious concern for the welfare and safety of the bears.

Russian Translation:

Please watch the video below:

Letter to
PRIME MINISTER OF UKRAINE, 12/2 M.Hrushevskyi Str., Kyiv, 01006, Ukraine Prime Minister Mykola Azarov
UKRAINE PRESIDENT, 11 Bankova Str., Kyiv, 01220, Ukraine Ukraine President Viktor Yanukovych
35 Metropolitan Vasyl Lypkivskyi Str. Kyiv, 03035, Ukraine Minister of Environment and Natural Resources Oleh Proskuriakov
URGENT help in retrieval of 3 caged bears in Pervomaisk, Ukraine.
We are asking Ukraine President Viktor Yanukovych, Prime Minister Mykola Azarov and Minister of Environment and Natural Resources Oleh Proskuriakov:
To apply the laws of Ukraine on the Protection of Animals from Cruelty
authorised by the President on 21 February 2006, which were written to
protect animals from physical and mental cruelty;
To adopt immediately an order about the immediate closure of all illegal
hunting dog training camps in Ukraine;
To search urgently for the lost bears;
To transfer those three bears to the local animal protection group for
rehabilitation where they can receive immediate veterinary care;
To bring to justice those who is keeping and exploiting the bears; those who transported and concealed the bears, those who incited the dogs on the bears, the government officials who do not want to fulfill the laws of Ukraine and delay the process of the crime investigation.
Russian Translation:
Экстренная помощь в розыске трёх заточённых в клетках медведей из Первомайска, Украина. В мае 2013 года зоозащитники обнаружили троих голодных, истощённых и больных медведей в ржавых прицепах-клетках на удалённом бывшем ракетном полигоне с. Грушевка под Первомайском (Николаевская область, Украина). Под клетками - испражнения, которые собирались годами; нет запасов воды и еды. Медведи были под открытым небом и палящим солнцем. Этих медведей использовали для притравки охотничьих собак, что есть противозаконно. Николаевское городское общество защиты животных оповестило все государственные органы о планируемой поездке в Первомайск для подтверждения фактов незаконного содержания краснокнижных животных. 31 мая 2013 года группа из представителей ветеринарной инспекции и местных журналистов во главе с Музой Маховой выехала на место. Вызвали местную экоинспекцию, патрульно-постовую службу. Все факты были зафиксированы. Был определен предполагаемый владелец медведей. Уже 2 июня об этом случае было сообщено правительству Украины, Министерству охраны окружающей среды и региональной администрации, но никаких действий не было предпринято. При драматических обстоятельствах в ночь 4-го июня медведи были перемещены на новое место, которое остается неизвестным. Очевидно, в настоящее время о благополучии и безопасности медведей никто не заботится. На сегодня все органы государственной власти не реагируют на происшествие и не ищут медведей. Мы просим Президента Украины Виктора Януковича, премьер-министра Николая Азарова и министра экологии и природных ресурсов Олега Проскурякова: * применять законы Украины о защите животных от жестокого обращения от 21 февраля 2006 года, написанные для защиты животных от физического и морального жестокого обращения; * принять немедленное распоряжение о немедленном закрытии всех незаконных притравочных станций в Украине – тренировочных центров для охотничьих собак; * разыскать пропавших медведей в срочном порядке; * передать трёх пострадавших медведей на поруки местной группе по защите животных для реабилитации, где им смогут оказать немедленную ветеринарную помощь; * привлечь к ответственности лиц, которые содержали и эксплуатировали медведей; лиц, которые перевозили и прятали медведей; лиц, которые натравливали своих собак на медведей; представителей государственных органов, которые не хотят выполнять законы Украины и затягивают процесс расследования этого преступления.

Sincerely,
Angela Kyle