Regarding the Rain Dance event at Ramjas Freshers Party 2018

0 have signed. Let’s get to 200!

To the Ramjas College Students Union 2018-19,

We have just seen the poster for the Rain Dance event planned as part of the Freshers Party. It is a very disturbing image that you have chosen for it. Though you have been promising that the Rain Dance will be a safe space for boys and girls, and though you campaigned about sexual harassment during election time, the poster showing a faceless girl whose chest and butt are emphasized is inviting men to come and letch at women once their clothes are wet. We wonder why you have chosen a objectified, sexualised picture of a girl for an event where men and women are supposed to be able to dance freely together.

The rain dance may have been a “tradition” for Ramjas College, but it is indivisible from the tradition of rampant sexual harassment in college, which it is time for us to change together. As was seen last year, the rain dance is a breeding ground for sexual harassment: non-consensual touching and groping in the guise of accidental jostling, and staring at women. This year, you had promised to make it a safe space where men and women could be free, but instead, your poster is giving the opposite message. This should not be seen as only a women's problem, but about creating safe spaces and gender sensitization together.

We are deeply disturbed by the use of a sexualised poster to advertise the rain dance event, and request for the creation of a gender sensitized space in college for the safety of each and every student.

- Students of Ramjas College

___________________________________________

फ्रेशर्स पार्टी के लिए बनाए गए रेन डांस के पोस्टर को हमने अभी-अभी देखा, jo तस्वीर आपके इवेंट के लिए चुनी गई है वह काफी गलत है.
यद्यपि आप ने यह दिलासा दिलाया था की रेन डांस में छात्रों एवं छात्राओं के लिए सुरक्षित माहौल रहेगा और अपने चुनाव प्रचार में भी आपने यौन उत्पीड़न के विरोध में काम किया.
लेकिन आपके पोस्टर में एक लड़की के सीने और कमर पर अनायास ही अधिक जोर दिया गया है, जो (लोगों को दर्शाता है/आमंत्रण करता है) कि वो आए और लड़कियों के भीगते ही टूट पड़ें.
हमें आश्चर्य होता है आप एक ऐसी तस्वीर से क्या दर्शाना चाहते हैं जिस कार्यक्रम में सभी लड़के और लड़कियां साथ में भाग लेने वाले हैं.
रेन डांस रामजस की परम्परा रहा है, लेकिन उसके साथ ही यह हमेशा से यौन शोषण की व्यापक समस्या को साथ लाता है, जो कि हमें मिलकर बदलना है.
जैसा कि पिछले वर्ष भी रेन डांस में यौन शोषण, जबरदस्ती लडकियों को छूने और घूरने जैसी घटनाएँ हुई .
इस वर्ष आपने वादा किया कि आप लड़कों और लड़कियों सब के लिए एक सुरक्षित कैंपस बनाएंगे लेकिन आपका पोस्टर बिल्कुल उल्टा ही संदेश दे रहा है,
यह सिर्फ एक महिलाओं की समस्या नहीं है, बल्कि एक सुरक्षित और लैंगिक संवेदनशीलता पूर्ण कैंपस बनाने की बात है.

रेन डांस के प्रचार के लिए बने अभद्र पोस्टर को देख कर हम काफ़ी परेशान हैं,
और कॉलेज में एक लैंगिक रूप से संवेदन और छात्रों के लिए सुरक्षित कैंपस हेतु आवेदन करते हैं.

Today: M is counting on you

M D needs your help with “Ramjas College Students Union 2018-19: Regarding the Rain Dance event at Ramjas Freshers Party 2018”. Join M and 136 supporters today.