Petition Closed
Petitioning Department Head of Fisheries Tatyana Zhukova and 3 others
This petition will be delivered to:
Department Head of Fisheries
Tatyana Zhukova
Senior Inspector of Department of Fisheries
Goldobina Marina
President of the Russian Federation
Vladimir Putin
Russian Federation

President Vladimir Putin: Stop live-orca captures

We are urging you to stop the live-capture of 10 Orcas per year to supply to marine parks worldwide. Not only are these captures inhumane but they are also wrong. The practice of capturing wild Orcas is outdated and should become a thing of the past.

Orcas have complex social structures that should not be disrupted by losing a pod member. When one is taken away the balance of their families are severely disturbed and can even cause members to die. The short lifespan of an Orca in captivity is horrifying; on average an Orca can live in the wild anywhere from 60-100 years of age, but in captivity they do not live as long - the average lifespan is a sad 6 years. Many Orcas suffer severe trauma from confinement and die from stress-related issues like stomach ulcers. Orcas in captivity have also been known to grind their teeth on metal bars in pure frustration. Orcas are also more prone to viral diseases leading to death. In short, these animals lives are at stake as it is in the wild, and we are jeopardizing them even further purely for our own entertainment purposes. They are far more intelligent than we give them credit and it’s ridiculous that we are not allowing them the freedom they are truly deserved.

Please reconsider the live-capture of ten Orcas per year in your country. The world is watching and we are not happy about this practice and the impact it will have on our oceans and the Orca pods!

Letter to
Department Head of Fisheries Tatyana Zhukova
Senior Inspector of Department of Fisheries Goldobina Marina
President of the Russian Federation Vladimir Putin
and 1 other
Russian Federation
I just signed the following petition addressed to: Vladimir Putin President of the Russian Federation.

----------------
Stop live-orca captures

----------------
Russian Translation:
Уважаемый Владимир Владимирович!

Я пишу вам в надежде остановить отловы косаток в российских водах. Квота на отлов установлена в 10 особей, но такие отловы не просто антигуманны сами по себе - они поддерживают мировую индустрию дельфинариев, которые в свою очередь ради собственной прибыли превращают живое существо в товар и/или вещь - а это абсолютно неприемлимо с точки зрения воспитания в людях истинных ценностей.

Косатки в природе живут в семейных группах, поддерживая друг друга. Даже при потере всего одного члена такой группы негативные последствия могут захватить куда большее количество косаток. В неволе косатки живут очень недолго: в среднем на воле они могут жить от 60 до 100 (!) лет, а в неволе их средняя продолжительность жизни всего шесть лет. Многие косатки серьёзно травмируются самим пребыванием в неволе - и погибают от вызванных стрессом болезней, например желудочной язвы. Также было замечено, что косатки в неволе стачивают собственные зубы о металлические прутья решёток. Что в свою очередь открывает путь инфекционным и вирусным заболеваниям. Так что жизнь в неволе для косаток так же опасна, и даже намного опаснее (что бы ни говорили их владельцы) чем на воле. И цирковая, развлекательная сторона любого дельфинария только добавляет проблем. Косатки значительно интеллектуальнее, чем мы привыкли думать - и то, что мы помещаем их в неволю говорит о нашем собственном крайне низком уровне понимания и сочуствия (а это критично для _человеческого_ общества.).

Пожалуйста, подумайте ещё раз о том, что в действительности означает присутствие интеллектуальных существ в списке "ресурсов". Мир смотрит на вас и на Россию - и мы сильно огорчены последними вестями. (как например отлов очередной партии белух якобы с начными целями -а на самом деле для продажи за рубеж).

По отлову косаток в 2003-ем году, пожалуйста просмотрите видеодокумент
http://www.youtube.com/watch?v=0ew8WlOcmQM - со второй по шестую минуту.

Sincerely,