Memohon penangguhan proses pelajar IPG kembali ke kampus masing-masing

0 have signed. Let’s get to 7,500!
At 7,500 signatures, this petition is more likely to get a reaction from the decision maker!
Chee started this petition to Pelajar Ipg

Tujuan kami membuat petisyen ini adalah ingin memohon agar pihak KPM mempertimbangkan cadangan pelajar IPG. Kami tidak setuju bagi pembukaan sekolah pada 17 Januari jadi kami ingin memohon proses kembali ke kampus dapat dipertangguhkan kerana keadaan wabak Covid-19 yang semakin serius di seluruh negara. Keadaan ini sangat membimbangkan para pelajar IPG bahawa terdapat risiko yang tinggi dalam perjalanan kembali ke kampus terutamanya pelajar yang menggunakan pengangkutan awan seperti bas dan kapal terbang. Selain itu, bilangan bilik dan ruang yang kecil di kampus menyebabkan Standard Operating Procedure (S.O.P) yang ditetapkan oleh kerajaan sukar dilaksana kerana bilangan pelajar yang ramai. Terdapat sebahagian kampus berada di zon merah dan ini sangat berbahaya kepada kami pelajar IPG. Tidak waras bagi pembukaan sekolah apabila penularan Covid dalam keadaan kritikal pada masa ini. Pembelajaran secara online harus diteruskan untuk keselamatan para pelajar IPG.

0 have signed. Let’s get to 7,500!