Petition Closed

Netherlands: Grant Asylum to Mauro Manuel!

This petition had 1,107 supporters


Mauro Manuel came to the Netherlands by himself when he was 10 years old to request asylum. Now he is 18, the Dutch Government wants him to leave and go back to his homecountry of Angola.

According to the Dutch Interior Ministry website, if an underage, unaccompanied asylum seeker- such as Mauro- has been in the country for three years and has no-one to take him in in his own country, he is allowed to remain in the Netherlands.

Mauro is a good pupil on his school and is well rooted in Dutch society. Therefore it is inhumane and against International Child Rights to sent him back.

--

Op tienjarige leeftijd kwam Mauro Manuel alleen naar Nederland om asiel aan te vragen. Nu is hij 18 en volledig geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij.
 
Volgens de website van het Ministerie  van Binnenlands zaken is een alleenstaande minderjarige asielzoeker zoals Mauro, wanneer hij meer dan drie jaar in Nederland is, en er niemand in zijn  eigen land is die voor hem wil zorgen, gerechtigd om in Nederland te verblijven.
 
Mauro is een goede leerling op zijn school en volledig geïntegreerd in de Nederlandse maatschappij. Uitzetting is inhumaan en een schending van zijn mensenrechten.
 
Geachte Minister Leers: Wij eisen dat U terugkomt op uw beslissing en Mauro permanent verblijf in Nederland verleent.Today: Fred is counting on you

Fred Vloo needs your help with “Netherlands: Grant Asylum to Mauro Manuel!”. Join Fred and 1,106 supporters today.