Bedelli Askerlikte Kışla Şartı Kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.
7.500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın karar vericilerden cevap alma ihtimali artar.
Milli Savunma Bakanlığı ve tarafına Kışlasız Bedelli bu kampanyayı başlattı

Merhaba

Hepimiz 20li yaşlarda, üniversite ve iş hayatına atılmak üzereyken askerlik “sorunu” ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Çoğumuz bu yüzden iş bulamıyor hiçbir plan yapamıyor.  Alt başlıklarda daha büyük sorunlar var ( gidince sivil hayattan kopma, hijyenik olmayan şartlar, komutan mobbingleri, plansız ve özensiz 6 aylık süreç)

Lütfen sesimizi duyun ve askerlik kanununda revize yapılmasını konusunda bizlere destek olun.

Altında Türkiye Cumhuriyetinin de imzasının olduğu insan hakları evrensel bildirgesindeki 2  madde çok önemli!

1- Kimse doğuştan borçlu doğmaz

2- Kimseye rızası dışında iş yaptırılamaz

Türkiye'de vatan borcu diye, doğan her erkek 35 bin TL borçla doğuyor.

Bir de üstüne 1 ay boyunca gidip hizmet vermesi  zorunlu tutuluyor.

Türk erkeğinin üzerindeki bu yükü hafifletin ve profesyonel orduya geçelim ve draft sistemi ile askerliğe alım yapalım. Dünyada zorunlu askerliğin olduğu tüm ülkelerde draft sistemi var.

18 yaşına gelen her türk erkeğine(cinsiyetçilik) e-devlet üzerinden “ Askerlik hizmeti yapmak istiyor musun?” Evet ise alım yapılır. “Hayır” ise personel ihtiyacı oluşmadığı takdirde askerlikle ilişiği yoktur belgesi verilir bu kadar basit bir çözümü var aslında.

Gitmek istemeyen gitmiyor

3 çözüm var. En kısa sürede yapılabilirden en ideale sıralı bir şekilde.

1) 35bin TL + UZAKTAN EĞİTİM

2) 6 aylık haftasonları 2şer saatlik kamu hizmeti

3) Draft sistemi (profesyonel + gönüllü askerlik)

Bunun önünde 2 engel görünüyor.

1. ) Bedelli askerlik sürekli hale getirildiği için " zengin çocuğu askere gitmiyor, fakir çocuğu gidiyor"  diye kamuoyu tepki göstermesin diye 1 aylık kışla şartı getirildi. Aradan zaman geçtiği için ve pandemi den dolayı böyle bir risk te yok.

2.) TSK da asker ihtiyacı doğacak tezi. Bu da yanlış. Bedelli askerlik yapanlar zaten 1 aylık  sirkülasyonda TSK ya ne yararı ne zararı var. Hatta malzeme vs daha fazla zararı veriyoruz TSK ya.

Bu yazdıklarım askerlikten soğutma değil, aksine gençleri askerlik sistemi ile barıştırma ve çözüm önerisidir. Eğer türk genci askerliği sevse idi Savunma bakanı 460 bin yoklama kaçağı var demezdi.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.