ALİ ÇAĞLAR ANADOLU LİSESİ OLARAK NİTELİKLİ OKUL OLMAK İSTİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Afyonkarahisar merkezde bulunan eski adı Milli Piyango Anadolu Lisesi olup Van depreminde hayatını kaybeden öğretmen Ali Çağlar'ın adı verilerek Ali Çağlar Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir, 1994 yılında zamanın cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel tarafından temelleri atılmış ve 1995 yılında hizmete açılmıştır. Okulumuzun öğretmen kadrosu hem eğitim hem de disiplin bakımından oldukça köklü ve tecrübelidir. Bugüne kadar çok miktarda hukuk (Afyonda her yıl en fazla hukuk öğrencisi bizim okulumuzdan çıkmaktadır.) Tıp, mühendislik, siyasal, mimar, öğretmenlik ve daha birçok bölüme öğrenci göndermiştir. Şu an Kars Arpaçay Kaymakamı Abdil KOÇ'ta okulumuzun eski mezunları arasındadır. Okulumuzun yüzdelik dilimi %5'in içerisindedir.

Okulumuzun Dil alanında Türkiye ikinciliği elde etmiştir. Ders alanında olduğu kadar spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz de oldukça fazladır. Okulumuzdaki öğrencimiz Yaprak Selin KESKİN milli sporcumuzdur. Yine okulumuz öğrencilerinden Zehra TAŞKALE 16 dilde on parmak klavye alanında dünya birincilikleri vardır. Okulumuz öğrencilerinin ve öğretmenlerinin kendi emekleri ve yapmış olduğu ve Afyon'da liseler arasındaki ilk, Şehit Ömer Halisdemir halı sahamız faaliyete geçmiştir.

180 öğrencinin barındığı pansiyonumuzda kendi bölgelerinde kaliteli eğitim ortamı bulamayan maddi ve manevi imkanlardan yoksun kendisinin ve ailesinin makus talihini değiştirme gayretindeki, ilçesinin, köyünün ve kasabasının gelecek vaat eden vatan evlatlarına devletine ve milletine bağlı bireylerin yetişmesine olanak sağlayan Ali Çağlar Anadolu Lisesi garibanların umudu olma noktasında uzaklaştırılmaktadır.

Okulumuz nitelikli okullar kategorisinde belirlenen bütün kriterlere sahiptir. Okulumuzun bu kategoriye girmemiş olması bizleri üzmüştür. Umarız ki yazdıklarımız üst makamlara iletilir.

Bugün Kaan Alperen imzanı bekliyor!

Kaan Alperen ARSLAN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Milli Eğitim Bakanlığı: ALİ ÇAĞLAR ANADOLU LİSESİ OLARAK NİTELİKLİ OKUL OLMAK İSTİYORUZ @tcmeb». Kaan Alperen ve imza atan diğer 1.180 kişiye katıl.