SÜREKLİ OHAL YASASI MECLİSTEN GEÇMESİN. HEDEF 100.000 İMZA.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 3 ay için ilan edilen OHAL tam 7 kez uzatıldı. Gerekçesi ile hiç ilgisi olmayan ama muhalefet eden, hak arayan herkese karşı silah olarak kullanıldı.

KHK (Kanun Hükmünde Kararnameler) ile 126.000’e yakın insan işlerinden atıldı, sadece 7.000 kişi işine dönebildi.

Başta Yargı, Silahlı Kuvvetler, istihbarat örgütleri, üniversiteler ve Medya olmak üzere kurumların yapısı değiştirildi, her şey tek bir kişiye bağlandı, tek sesli olmak zorunda.

Şimdi ise alelacele yapılan bir kanunla ve her zamanki gibi “Terörle Mücadele” gerekçesi ile aslında SÜREKLİ OHAL getirilmek isteniyor.

ENGEL OLMAK MÜMKÜN MÜ?
EVET. EN AZINDAN “ETKİSİZ HALE GETİRMEK” MÜMKÜN.

“Ama iktidardaki koalisyon TBMM’de çoğunluğa sahip, istediğini yapabilir” diyebilirsiniz. Evet, ama yoğun bir kamuoyu baskısı, parti merkezlerinin baskısını dengeleyebilir, milletvekilleri, zaten içten inanmadıkları bir şeye katılmanın ileride kendileri için sorun yaratabileceğini hissettiklerinde, çekimser oy vererek veya oylamaya gelmeyerek sonucu değiştirebilirler.

100.000 imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olunabilen bir ülkede bu işe HAYIR diyebilecek bu kadar insan yok mudur? CHP’ye oy veren 11,5 milyon kişi var, HDP’ye oy veren 6 milyona yakın, İYİ Partiye oy veren 5 milyona yakın insan. Toplam 22 milyonun üstünde.

BEN TEK BİR KİŞİYİM, ELİMDEN NE GELİR Kİ?

Evet, siz de, ben de, o da tek kişileriz.
Ama 100.000 tek kişi birleşince sesi başka çıkar ve bu sese kulak tıkamak imkansızdır.

Kaldı ki, hepimizin ufak ya da büyük çevremiz var. Daha öte, demokratik kitle örgütleri var. Pekala etkili bir direnç oluşturulabilir.

NE KADAR VAKTİMİZ VAR?

Tasarı Adalet Komisyonunda. Genel kurula gelecek hafta gelebilirmiş.
Peki ne kadar vaktimiz var?

HİÇ... Hemen kolları sıvayalım. Katılalım, çevremizi katalım, ilişkili olduğumuz kitle örgütlerini de katılmaya zorlayalım.

Bugün Sanar imzanı bekliyor!

Sanar Yurdatapan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «milletvekilleri: OHAL KALKMIYOR, KALICI OLUYOR. ENGEL OLALIM.». Sanar ve imza atan diğer 1.337 kişiye katıl.