Microsoft Xbox Live Gold Fiyatını Düşürmeli!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Merhabalar. Biz oyuncular olarak, hali hazırda verdiğimiz yüksek video oyun fiyatlarına ek, yıllık 179TL olan 12 aylık Xbox Live Gold paketinin 450TL'ye çıkmasını ve ülkemizdeki alım gücünün düşüklüğünün yanında oyun oynamanın bu kadar pahalı hale gelmesini kabullenemiyoruz.

Amerika gibi yıllık geliri en yüksek olan ülkelerde bile 60 birim paraya satın alınan 12 aylık Xbox Live Gold üyeliğinin 15 Ekim 2018'den itibaren yıllık 459TL'den satışa sunulmasının kabul edilecek veya izah edilecek herhangi bir yanı yok.

Günlük dolar kuru baz alındığında, Amerika'dan satın alınan bir Xbox Live Gold senelik üyeliğinin 370 lira edindiği bilinmekte ve Türkiye'ye özel fiyatlandırmanın olmadığını, Microsoft'un müşterilerine daha ek kalemler ödetmekte olduğunu düşünüyoruz. Üstelik Xbox gibi TR pazarında yeri çok fazla olmayan bir konsol için bu fiyatlandırma yeni müşterilerin de gelmesini engelleyecek, çok istediğimiz Xbox konsollarının ülkemizde daha fazla görmemizi de önleyecektir.

Yıllık süre baz alındığında, sadece online oyunları oynamanın bedelinin, aylık asgari ücretin 3'te 1'i(1603/459) olan kısmını oyuncular olarak ödemek istemiyoruz ve Microsoft'un bu fiyat politikasını gözden geçirmesini rica ediyoruz.

İlgililere duyurulur.

Bugün Erdem imzanı bekliyor!

Erdem Taş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Microsoft Xbox Live Gold Fiyatını Düşürmeli!». Erdem ve imza atan diğer 184 kişiye katıl.