Metin Hes ( kayser baraji) Kayser Hidroelektrik Santralı

Bu kampanya 416 destekçiye ulaştı

Kampanya metni

Maya Enerji Üretim Şirketi tarafından yapılmak istenen HES, 67 bin 450 metrekare alanı kapsıyor. Proje bölgedeki kültürel ve doğal varlığın yanında bölgede yaşayan insanların yaşamını da tehdit ediyor.

Baraj altında kalacak yerleşim birimlerinin yanı sıra bölgedeki diğer yerleşim birimleri 'de HES sebebiyle etkileneck.

Balbaşı ve Heybeli köyleri ve bu köylere bağlı onkarca mezranın nerdeyse tümünün tarım ve hayvancılık alanları etkilenip,tarım ve hayvancılık adeta bitme noktasına gelecek,bölgedeki onlarca aile göç etmek zorunda kalacak.

Batman ilimiz Sason ilçemiz Balbaşı köyü ile Diyarbakır ili Kulp ilçesi Kayahan köyleri sınırları içersinde Zorî çayı üzerinde yapılması planlanan Metin Hes ( kayser baraji) Kayser Hidroelektrik Santralının ilimizin tek okjisen kaynağını'da yutacak ve aynı zaman "doğal olarak akan" tek çayımız olan zore çayını yok edecek. Bütün bu sebeblerden dolayı, projenin iptal edilmesini talep ediyoruz.

 

avatar of the starter
Hüseyin AKILKampanyayı Başlatan KişiEkoloji aktivisti

Karar Vericiler

Maya Enerji Üretim Şirketi tarafından yapılmak istenen HES
Maya Enerji Üretim Şirketi tarafından yapılmak istenen HES

Kampanya Güncellemeleri