0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

30221 sayılı Okul ve Servis Araçları Yönetmeliği'ne dayanarak lise mezunu olmayanlar servis hostesliği yapamayacak. Bu uygulama 2019'da başlayacak fakat bunun öncesinde çalışmak isteyen kişiler sigortasız ve kaçak çalışmak zorunda kalacaklar. Bu şekilde çalışırken yakalanan kadınlar yakalanmaları durumunda 1300 TL ceza ödeyecekler.

Bu durum pek çok kadının iş hayatından uzaklaşmasına, maddi imkanlarının yok olmasına yol açacak. Günlük 30TL gibi bir ücret karşılığı çalışan bu kadınlar yakalanmaları halinde 2 aylık çalışma ücretleri kadar ceza ödemek zorunda kalacaklar.

Bu kadınların pek çoğu çocuk sahibi ve bu işten kazandıkları para ile çocuklarını büyütmeye çalışıyorlar. Bu haklarının da ellerinden alınması kadınları çok zor durumda bırakacak.

Servis şoförlerinin ilkokul mezunu olarak çalışabildiği günümüzde bu kadınları çalıştırmamak çok büyük bir haksızlıktır.

Halk eğitim merkezlerinden sertifika alma hakkını elde eden bütün kadınların işlerine sigortalı ve yasal olarak devam etmelerini istiyoruz.

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket Akseki bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Lise mezunu olmayan servis hostesleri işlerinden çıkarılmasın, sigortalı çalışabilsin.». Buket ve imza atan diğer 225 kişiye katıl.