0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

KKTC'de taşıt ve emlak satın alınmaya veya kiralanmaya çalışıldığında birçok satıcılar/kiraya verenler sattıkları/kiraladıkları malın fiyatını para birimi olan "İngiliz Sterlini(GBP)" olarak talep ediyor ama alıcılar/kiracılar çalıştığı işyerinden/kurumdan maaşlarını "Türk Lirası(TL)" olarak alıyor. Alıcılar/kiralacılar, almak/kiralamak istedikleri malın karşılığını bankalardan satıcıların/kiraya verenlerin talep ettiği para birimi yani İngiliz Sterlini(GBP) olarak kredi çekmek zorunda kalıyorlar, İngiliz Sterlini(GBP) dövizinde ufak bir hareketlenme kredi çekenlerin ömür boyu taksit ödemek zorunda kalmasına sebep oluyor.

Sonuç olarak, Bu durum alıcı ve kiralayanın alım gücünü azalttığı gibi satıcıların da satış oranını azaltıyor, ayrıca en önemlisi KKTC'nin ekonomik durumunu da olumsuz yönde etkilemektedir.

Bu olumsuzlukların önüne geçilmesi için yetkili tüm makamların bu konuya el atarak kamu ve özel sektördeki tüm çalışanların maaşlarının İngiliz Sterlini(GBP) olarak ödenmesi için gerekli çalışmaları başlatması ve sonuçlandırması gereklidir veya yetkili tüm makamların, taşıt ve emlak fiyatlarının "Türk Lirası(TL)" olacak şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaları başlatması ve sonuçlandırması gereklidir.

Bu dilekçeyi yetkili tüm makamlara iletmek için imzanıza ihtiyacım var.

Bugün Feyzullah imzanı bekliyor!

Feyzullah TEMEL bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «KKTC'de Maaşlar İngiliz Sterlini olsun veya taşıt ve ev fiyatı TL olsun. Alım gücü artsın.». Feyzullah ve imza atan diğer 301 kişiye katıl.