Kanal İstanbul Projesi Derhal İptal Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Karadeniz bugün dünyanın en kirli denizlerinden biri. Özellikle Orta Avrupa’nın bütün sanayi atıkları Tuna Nehri vasıtasıyla Karadeniz’e taşınıyor. Açılacak kanalla Karadeniz’in üst katmanlarında yer alan kirlilik Marmara’ya gelecek. Marmara inanılmayacak boyutta kirli. Proje bu kirliliği daha da arttıracak.

Bugün Marmara’nın tabanında canlı kalmadı. Aşırı kirlenen Marmara bu sefer besin zinciri vasıtasıyla insanlarımıza da zarar verecek. Yapılacak olan kanal, çevrede yoğun bir yapılaşmaya ve insan gücüne de neden olacak. Bu yönüyle de negatiftir.

Kanal birçok yerde çürük bir zeminin içerisine yerleşecek. Özellikle kanalın Marmara’ya açılan kısmı doğrudan doğruya fay hattıyla çok yakın temasta bulunacak. Beklediğimiz deprem Marmara’nın içerisinde kıyılara 10-12 kilometre uzaklıkta gerçekleşecek. Dolayısıyla kanalın Marmara’ya yakın kesimleri depremde görülecek yanal ve düşey hareketlere karşı nasıl tolerans göstereceği bilinmiyor. Dolayısıyla kanalın Marmara yakınlarının olabilecek depremden çok ciddi bir şekilde sınanacağı kaçınılmaz.

Bugün Yekta Oğuz imzanı bekliyor!

Yekta Oğuz Soylu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Kanal İstanbul Projesi Derhal İptal Edilsin». Yekta Oğuz ve imza atan diğer 34.584 kişiye katıl.