Kıbrıslı Türk "Toplum Liderliği" ve "KKTC Cumhurbaşkanlığı" seçimleri birbirinden ayrılsın

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!

Tüm dünyanın gözü önünde 1974 yılından beri Kıbrıs’ın kuzeyindeki nüfus yapısı Cenevre Konvansiyonu da hiçe sayılarak değiştirilmektedir. Bugün, “KKTC” resmi rakamlarına göre, seçme ve seçilme hakkına sahip “vatandaşların” ezici çoğunluğunu Kıbrıslı Türkler oluşturmamaktadır.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünyayı, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesinin gasp edilmesinin sonlandırılması ve “KKTC Cumhurbaşkanı”nın aynı zamanda uluslararası arenada Kıbrıslı Türk Toplum Lideri statüsünde kabulüne son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

Talebimiz nettir:

“KKTC” makamları için yapılan seçimlerde kimin seçme ve seçilme hakkı olacağı ile ilgilenmiyoruz. Ancak Kıbrıslı Türkleri uluslararası arenada ve Birleşmiş Milletler nezdinde temsil edecek kişinin kendi toplumu tarafından seçilmesi bir elzemdir.

Bu sebeple Kıbrıslı Türk Toplum Liderliği seçimleri, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kontrolü altında olan ya da Birleşmiş Milletler’in kontrolü altındaki bölgelerde, sadece Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan Kıbrıslı Türklerin ve ebeveynlerinden biri Kıbrıslı Türk olmakla birlikte uluslararası hukuka göre Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı hakkını elinde bulunduran Kıbrıslıların katılımıyla gerçekleşmelidir.

Gücünü Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasından alan toplum liderliği makamlarının, bu toprakları paylaşmış ve paylaşacak Kıbrıslıların toplumsal hassasiyet ve iradeleri doğrultusunda seçilmiş olması Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunması için mecburidir.

Bu talep bir insan hakları hareketi ve uluslararası hukukun uygulanması çağrısıdır.

Kıbrıslı Türklerin İradesine Sahip Çıkma İnisiyatifi

0 have signed. Let’s get to 100!