Şehir Üniversitesinde tam burslu öğrencilerin yemek bursu kısıtlandı ve eşitsizlik oluştu

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Üniversite sınavlarında ilk 5000’e girip İstanbul Şehir Üniversitesini tercih eden öğrencilere verilen burs vaadini üniversite yönetimi yerine getirmemektedir. Okul içerisinde kafelerde, kitapçıda ve markette kullanılabilir diye vaadedilen bursu sadece yemekhanede kullanılacak şekilde düzenlemeleri verilen sözlerin tutulmadığının göstergesidir. Üniversite sınavında bu kadar başarılı olmuş öğrencilerin burslarının kısıtlanması fırsat eşitsizliği yaratmaktadır. Şehir Üniversitesinin 2018-2019 öğretim döneminde oransal ve sayısal anlamda en çok öğrenci kaybeden 3. üniversite olduğu göz önüne alındığında, elindeki başarılı öğrencilerinin bursunu kısıtlaması daha çok öğrencinin yatay geçişle gitmesine yol açacaktır. Bu yıl yatay geçiş tarihlerinin sona ermesinden hemen sonra kötü niyetli olarak burslar kısıtlanmış bulunmaktadır. Zamanlama açısından öğrencileri mağdur eden bu düzenleme bilinçli bir şekilde yatay geçişlerin bitmesinden sonra açıklanmıştır. ANCAK HATIRLATMAKTA YARAR VAR Kİ, GELECEK YIL TERCİH DÖNEMİNDE BU YAPILAN DÜZENLEMELERDEN ADAY ÖĞRENCİLER HABERDAR OLACAKTIR.

Tam burslu öğrenciler olarak isteğimiz, üniversite sınavında ilk 5000’e girerek hak ettiğimiz bursun vaadedildiği şekilde kullanımına izin verilmesidir. Eski burs sistemine geri dönülmesi ve burslara gerekli zamların yapılmasını talep ediyoruz. Kampanyamızı imzalayarak kampanyamızın başarıya ulaşmasına siz de destek olabilirsiniz.