Internet Reklam Gelirlerinin Vergilendirilmesinde Düzenleme Yapılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ön Bilgilendirme: Internet Reklam Gelirleri ve KDV Hakkında Yorum

Ülkemizde Youtube, web siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden elde edilen Google Adsense gibi reklam gelirleri; (ödemelerin doların Türk Lirasına çevrilerek yapılması sebebiyle) yerel para birimimizin güçlenmesine, işsizliğin azalmasına, ülkemizin teknoloji ve de yazılım alanında ilerlemesine katkı sağlamaktadır.

Son günlerde, söz konusu reklam gelirlerinden Maliye tarafından talep edilen vergilerde büyük belirsizlikler ve de şirket kurma zorunluluğu gibi güçlükler ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda;

• Söz konusu gelirlerin sadece gelir vergisine tabi tutulması, KDV'den muaf olması,
  • Takdiren %15 civarında belirlenebilecek bir oran ile, ücretler banka hesaplarına yattığı anda, banka tarafından otomatik olarak sadece gelir vergisinin tahsil edilmesi veya İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden beyanname verilebilmesi kolaylığının sağlanması,
  • Şirket kurma zorunluluğunun ortadan kaldırılması,
  • Kesilecek olan verginin makul ve sabit bir yüzdede tutulması,
  • Geçmiş borçların ödenmesinde, gecikme cezalarının ve de faizlerinin alınmayarak internet ortamında İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ödeme kolaylıklarının sağlanması,

Konularında gerekli kanuni düzenlemelerin yapılarak belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını ve söz konusu gelirlerin vergilendirmesinin kolaylaştırılmasını talep ediyoruz.

Bugün Sefer Akmercan imzanı bekliyor!

Sefer Akmercan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Internet Reklam Gelirlerinin Vergilendirilmesinde Duzenleme Yapilsin». Sefer Akmercan ve imza atan diğer 447 kişiye katıl.