Petition update

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi kararının iptali için dava açıldı

Türk Toraks Derneği

Oct 6, 2020 —

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisi konusunun duyulması ardından bu yılın başında Derneğimiz tarafından başlatılan kampanyamıza, halkımız ve bir çok sivil toplum kuruluşu ile basınımızın da ilgisi neticesinde, önce Diyanet İşleri Başkanlığı sonra da Sn.Sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından konunun iptal edileceği yönünde açıklamalar gelmişti. Ancak bu açıklamaların ardından henüz bir gelişme olmaması üzerine Türk Toraks Derneği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Barosu, TMMOB Şehir Plancıları ve Mimarlar Odaları ile birlikte dün Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan bu tahsis kararının durdurulması ve takiben de iptali için dava açmıştır. İsteyen sivil toplum kuruluşları ve şahıslar da bu davaya katılabileceklerdir.

Baştan beri devam eden bu süreçte imzalarınızla verdiğiniz destek ile çok mesafe katedildi. Bugün itibariyle imza sayısı 72.000’e yaklaşmış olup bu sayı ülkemiz için çok önemlidir. Heybeliada Sanatoryumu’nun neticede Adalar ve İstanbul’da yaşayanlar için bir sağlık merkezi ve bir müze (Tüberküloz ve Tıp) olması idealimiz sürmektedir. Öncelikle bizleri destekleyen sizlere, yanımızda duran halkımıza ve değerli basınımıza verdiğiniz destekler için çok teşekkür ediyoruz. Devam eden süreç hakkında sizleri bilgilendirmeyi sürdüreceğiz.

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu

Keep fighting for people power!

I'll power Change with $5 monthlyPayment method

Discussion

Please enter a comment.

We were unable to post your comment. Please try again.