¡No más mascarillas a los centros educativos!

¡No más mascarillas a los centros educativos!

104 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 200!
Daiana Ungerer Claveria ha iniciado esta petición dirigida a govern de catalunya y

Padres /Madres y familiares de niños en edad escolar en Catalunya  nos unimos al comunicado de la Asociación Catalana de Pediatría en favor de retirar progresivamente las medidas de control por la infección de Covid a los centros educativos.

Avalamos el siguiente comunicado y solicitamos que se retiren las medidas implementadas por considerarlas innecesarias en el momento actual que se encuentra la pandemia, principalmente pedimos que se retire el uso de mascarillas a las aulas y en el patio. 

La Societat Catalana de Pediatria (SCP) vol expressar la seva preocupació pels efectes negatius de les mesures de control de la pandèmia sobre els infants. Les mesures als centres educatius no s’han modificat des de la reobertura de les escoles, el setembre del 2020, mentre que la resta de sectors socials han anat retornant a poc a poc a la normalitat; aquesta darrera setmana hem conegut la supressió de la majoria de mesures en vigor durant la sisena onada.

Aquest abordatge diferent representa un greuge comparatiu que contrasta amb el fet que la infecció per SARS-CoV-2 és majoritàriament lleu en la infància, encara que en molt baixa freqüència pugui comportar situacions de gravetat com la que es veu amb la síndrome inflamatòria multisistèmica. En els més petits aquesta infecció és, de fet, menys greu que la produïda per altres patògens, com el virus respiratori sincicial (VRS). D’altra banda, la immunitat adquirida en el col·lectiu pediàtric és molt elevada, ja sigui per infecció prèvia o per vacunació.

Les mesures actuals, basades en l’ús de la mascareta, la separació en grups de convivència estable (GCE o grups bombolla) i les quarantenes de contactes, tenen efectes negatius en àrees fonamentals dels menors com l’aprenentatge, la sociabilitat o la salut mental i emocional. La salut dels infants va molt més enllà del control d’una infecció vírica que serà poc rellevant en la immensa majoria de casos.

Per tot l’exposat, la SCP demana la progressiva retirada de totes les mesures de control als centres educatius i activitats de lleure en les properes setmanes:

●  Suspensió de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta tant al pati com a l’aula.
 Eliminació dels GCE.
●  Finalització de l’estratègia de tests massius i quarantenes de contactes als centres educatius,

i en algunes activitats de lleure, que en aquests moments es mantenen gairebé exclusivament

en aquest àmbit.


●  Tractar la infecció per SARS-CoV-2 en l’entorn escolar com la resta de virasi de la infància:

Absència del centre escolar només mentre persisteix simptomatologia, i tornada a la presencialitat un cop el menor es troba ja sense símptomes.

D’altra banda, cal mantenir la vigilància epidemiològica i diagnòstica en els centres d’atenció primària i hospitalària amb la recollida sistemàtica de dades sentinella microbiològiques en les sospites

d’infeccions virals respiratòries, i revisar els criteris i mecanismes actuals per obtenir el certificat covid en la població pediàtrica.

La SCP, que sempre vetlla per la salut dels infants i adolescents en totes les seves vessants, es posa a disposició dels Departaments de Salut i Educació per elaborar conjuntament un informe basat en l’evidència científica i una estratègia que doni suport a aquestes noves mesures de control de la pandèmia.

Barcelona, 31 de gener de 2022

 

104 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 200!