63 Numaralı Otobüs Hattı Kaldırılmasın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Eshot Genel Müdürlüğü ve tarafına Siddharta Siddharta bu kampanyayı başlattı

Evka 3-Alsancak/Konak ulaşımını tek araçla sağlayan ve özellikle öğretim dönemi içerisinde öğrencilerin, çalışanların ve aslında herkesin aktif bir biçimde kullandığı 63 Numaralı hattın kaldırılması mağduriyete neden olmuştur. Bunun yerine konulan 963 Numaralı otobüs ihtiyacı tam olarak  karşılamamakla birlikte insanları herkesin aynı anda ve özellikle iş ve okul saatlerinde yoğun olarak kullandığı, yavaş ilerleyen tramvaya aktarma yapmak zorunda bırakmaktadır. Öğrencilerin ağır çantalarıyla okullarına, çalışanların işyerlerine ulaşabilmelerinin başka bir alternatifi olarak metro da sorunu çözmemektedir, çünkü Bornova'da her bölgenin metroya yakınlığı aynı değildir. Okulların açılmasıyla birlikte belli saatlerde kalabalıklaşan tramvayı herkesin aynı anda kullanması uygun bir seçenek değildir. Özellikle yağmurlu havalarda açık alandan yapılan aktarmalar ve okul saatlerinin kış döneminde çok erken olması da hesaba katılırsa öğrencilerin güvenliği de riske atılmış olmaktadır. Lütfen eskiden olduğu gibi 63 Numaralı otobüsün en azından belli saatlerde hizmet vermesi için bize destek verin. 63, 330 gibi Bornova'yı uzak bölgelere bağlayan ve öğrenciler, çalışanlar, engelliler, yaşlılar gibi aktarmada zorlanan yahut bir yere yetişme telaşında olan insanlara kolaylık tanıyan otobüsleri geri istiyoruz! Özel araçlara, servislere mahkum olmak istemiyoruz, kamusal ulaşımın hak olduğunu düşünüyoruz. Destekleyen herkese teşekkür ederiz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.