Emeklilerin kimseye muhtaç olmadan yaşamasını sağla

1

Hadi 5 imzaya ulaşalım!
1.000’den fazla imzası olan kampanyalar, başarıya 5 kat daha yakın!

Kampanya metni

Mahalleden emekli bir teyze, içinde yaşadığımız toplumu daha iyi bir yer haline getiren, yıllarca çalışmış; ama şimdi emekli maaşıyla faturalarını bile ödeyemediği için soğukta oturuyor. Onun hikayesi sadece bir bireysel trajedi değil, aynı zamanda emeklilik sistemimizin yetersizliklerinin acı bir hatırlatıcısı.

Türkiye'de birçok emekliyi etkileyen bu sorun, emekli maaşlarının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, emeklilerin %70'inden fazlası geçimlerini sağlamak için ek gelire ihtiyaç duyuyor. Bu durum, emeklilik yıllarının keyfini sürmesi gereken insanları, hayatın en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan bir duruma itiyor.

Bu, hem ahlaki hem de sosyal adalet açısından kabul edilemez bir durumdur. Devletimizin, uzun yıllar emek veren vatandaşlarını koruma ve onlara insan onuruna yakışır bir yaşam sağlama sorumluluğu vardır.

Bu yüzden, yetkililere emekli maaşlarının günümüz ekonomik şartlarına uygun şekilde artırılması için çağrıda bulunuyoruz. Emeklilerin sağlık, barınma ve yaşam standartlarını yükseltecek politikalar geliştirmelerini talep ediyoruz. Bu, sadece emeklilerimizin insanca yaşamalarını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda toplumsal huzuru ve birlikteliği de güçlendirecektir.

Lütfen bu konuyu destekleyin ve emeklilerimizin hak ettikleri şekilde yaşamalarını sağlamak için bu dilekçeyi imzalayın.

avatar of the starter
Murat DemirKampanyayı Başlatan Kişi

Karar Vericiler

Recep Tayyip Erdogan
Presidente della Turchia

Kampanya Güncellemeleri