Προστατεύστε την υγεία εκατομμυρίων χρηστών κινητών τηλεφώνων

0 a signé. Allez jusqu'à 5 000 !

ES / EN / FR / IL / HB / CR

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η ομάδα του PhoneGate έχει στείλει επιστολή στους Γάλους Υπουργούς  κ. Nicholas Hulot, Υπουργό Οικολογικής Μεταρρύθμισης, στην κα Agnes Buzyn, Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και στον κ. Bruno Le Maire, Υπουργό Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, με σκοπό την ενημέρωσή τους  ζητώντας παράλληλα και την άμεση επέμβαση τους σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια εκατομμυρίων χρηστών κινητών τηλεφώνων  στην Γαλλία.  Με αυτήν την κίνηση ευελπιστούμε να τερματίσουμε και τον σιωπηρό νόμο που εφαρμόζουν τα συμφέροντα αυτής της ισχυρής βιομηχανίας με την συναίνεση των Ευρωπαϊκών αρχών.

Ζητούμε από τους Υπουργούς να ανακαλέσουν 250 τύπους γνωστών κινητών τηλεφώνων από την Γαλλική και την Ευρωπαϊκή αγορά τα οποία θα πρέπει είτε να αντικατασταθούν δωρεάν ή να προχωρήσει η αναβάθμιση του λογισμικού τους ή της συσκευής ή μέρος αυτής από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Αυτή είναι μια νέα κίνηση στην προσπάθεια που έχουμε εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες πιέζοντας τις δημόσιες υπηρεσίες, τις κυβερνητικές αρχές αλλά και τους κατασκευαστές των  κινητών τηλεφώνων.

Η κινητοποίηση σας, η συμμετοχή σας και η υποστήριξη της ομάδας μας, είναι απαραίτητη ώστε να συγκεντρώσουμε όλες τις αναγκαίες δυνάμεις για έναν τόσο σημαντικό αγώνα όπου υποστηρίζουμε το δικαίωμα για σωστή πληροφόρηση. Μια σωστή πληροφόρηση που αφορά την υπέρμετρη έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων για περισσότερο από 20 χρόνια, τις επιπτώσεις στην υγεία και ειδικά στα παιδιά και που θα δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε τhν προσπάθεια, να εξετάζουμε και τις επιπτώσεις και την παραπληροφόρηση χωρίς να βρεθούμε εκτεθειμένοι με δικαστικούς αγώνες ή ακόμα και με υπερφίαλα πρόστιμα.

Μετά από χρόνια εντατικής εποκοινωνίας και διαπλοκής συμφερόντων με τις Ευρωπαϊκές Αρχές οι μεγάλες Πολυεθνικές Εταιρείες κινητών τηλεφώνων κατόρθωσαν να επιτύχουν τον σκοπό τους ώστε «ΜΚΟ» όπως η δική μας να μην μπορούν να ελέγχουν τους κινδύνους και την τοξικότητα των προϊόντων τους και να αποκρύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες αυτών στην υγεία του απλού πολίτη που είναι και το κατ’ εξοχήν θύμα αυτής της κατάστασης.

Από τις 12 Ιουνίου του 2018, οι Πολυεθνικές εταιρείες απέκτησαν το δικαίωμα από τον νόμο να περιορίζουν και να μπλοκάρουν κάθε πληροφορία που αποκαλύπτει δυσμενή στοιχεία σχετικά με θέματα υγείας και αφορούν τα προϊόντα τους. Βάσει αυτής της οδηγίας οι πολυεθνικές εταιρείες μπορούν να ενοχοποιήσουν οποιονδήποτε θα ήθελε να αποκαλύψει τα πραγματικά επίπεδα ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων, των tablets και όλων εκείνων με ανάλογη (ασύρματη) σύνδεση. Οι μεγάλες πολυεθνικές θα επιθυμούσαν να “πνίξουν” για πάντα κάθε πιθανή αποκάλυψη για σκάνδαλα όπως αυτό του Dieselgate της Αμερικής το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με αυτό της Phonegate.  Βλέπε άρθρο που δημοσιεύτηκε στoν Mediapart guest blog.

Στόχος βέβαια της βιομηχανίας των κινητών τηλεφωνικών συσκευών είναι το σκάνδαλο PhoneGate, να μην διαρρεύσει στο Ευρωπαίο  πολίτη. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου η βιομηχανία έχει ένα ισχυρό όπλο: την ιδιοκτησία των ΜΜΕ ή τον έλεγχο τους.

·        Μετά από έναν επίπονο αγώνα δύο περίπου ετών η Εθνική Επιτροπή Συχνοτήτων της Γαλλίας  (ANFR) που επιτηρεί και ελέγχει τα κινητά τηλέφωνα στην Γαλλική αγορά, υποχρεώθηκε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα ενός διεξοδικού ελέγχου όπου αποκαλύπτονται τα τηλέφωνα εκείνα που ξεπερνούν τα νόμιμα όρια ακτινοβολίας και που αρχικά η επιτροπή ήθελε να αποσιωπήσει.. Υποχρεώσαμε την ANRF σε μία αποκαλυπτική και διάφανη ενέργεια όπου τα στοιχεία της ακτινοβολίας κάθε συσκευής να καταχωρηθούν έτσι, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να ανατρέξει και να διαβάσει την πραγματική ακτινοβολία κάθε συσκευής.

·        Με αυτήν την ενέργεια και τις κινητοποιήσεις μας μαζί με τις δημόσιες αρχές της Γαλλίας κατορθώσαμε να αποσυρθούν ήδη τα πρώτα κινητά τηλέφωνα από την Γαλλική αγορά με ταυτόχρονη αντικατάσταση των συσκευών αυτών με μία από τις τρεις άλλες συσκευές που βρίσκονται εντός των ορίων.

·        Άμεσος στόχος μας παραμένει η ενημέρωση των διεθνών επιστημονικών φορέων για τα θέματα υγείας που εμφανίζονται μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα του PhoneGate, η ενημέρωση της US Federal Health Agency και του προγράμματος NTP τον Μάρτιο του 2018, καθώς και η επικοινωνία με τον επί κεφαλής της FCC (Federal Communication Commission) της Αμερικής με αίτημα την άμεση τροποποίηση την νομοθεσίας που επιτρέπει την διάθεση συσκευών κινητής τηλεφωνίας στην Αμερικανική αγορά.

·        Συνθέτουμε μια συμβουλευτική ομάδα από διεθνείς επιστήμονες και πλησιάζουμε ομάδες ανεξαρτήτων επιστημόνων και οργανώσεων πολιτών.

·        Ολοκληρώνουμε την προσπάθεια μας  ενημερώνοντας για το PhoneGate Scandal  σε 20 και πλέον χώρες με την επιστράτευση δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

·        Ξεκινήσαμε το πρώτο στάδιο κινητοποίησης και ενημέρωσης σε εθνικό επίπεδο ενημερώνοντας τους πολίτες για τους κινδύνους των κινητών τηλεφώνων όταν οι συσκευές αυτές βρίσκονται σε άμεση επαφή με το σώμα.

·        Λάβαμε μέρος στο Stop Secret d’Affaires, μία συλλογική προσπάθεια ενημέρωσης που αφορά την ελευθερία της πληροφόρησης.

·        Στρατολογούμε μία αξιόλογη ομάδα δικηγόρων και δικαστών για την λήψη δικαστικών μέτρων στην Γαλλία, την Ευρώπη αλλά και διεθνώς ώστε οι κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προχωρούμε σε συλλογικές ενέργειες ώστε οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιά να έχουν και λόγο και δυνατότητα αποκατάστασης.

Είμαστε μία από τις σπάνιες ομάδες που αγωνιζόμαστε με ελεύθερο και ανεξάρτητο τρόπο χωρίς οποιοδήποτε χρηματικό ή εταιρικό κίνητρο με σκοπό να υπερασπιστούμε τον πολίτη, να μην ενδώσει στην δύναμη των πολυεθνικών οι οποίες επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες για την προώθηση των προϊόντων τους με επιπτώσεις σε θέματα υγείας τόσο δικά μας όσο και των παιδιών μας, χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα, προστατευόμενοι με κανόνες και νόμους ειδικά προσαρμοσμένους στα συμφέροντα τους.

Η δική σου υποστήριξη είναι αναγκαία έτσι ώστε η “PhoneGate Alert”  να συνεχίσει το έργο της, να εξετάζει βιομηχανικές τακτικές, να ενημερώνει πολίτες σε ευρεία κλίμακα, να αντιστέκεται ενάντια στην διαπλοκή, και να κινητοποιεί τις μάζες ώστε να αποσυρθούν τα εκατομμύρια τηλέφωνα που απειλούν την υγεία μας. Παράλληλα να υποστηριχθούν εκατομμύρια άτομα που έχουν υποστεί βλάβη από την υπέρμετρη ακτινοβολία των smartphones, άτομα με ηλεκτρική υπερευαισθησία (πάνω από 3 εκ. στην Γαλλία και 300 εκ. διεθνώς) και άτομα που έχουν προσβληθεί από  ασθένειες όπως εγκεφαλικούς όγκους κλπ.

Σας καλώ, αν επιθυμείτε να υπογράψετε την διαμαρτυρία αυτή και να βοηθήσετε την Phonegate Alert να εντείνει τις προσπάθειες της  στο άμεσο μέλλον.

Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα, να υψώσουμε ανάστημα στα συμφέροντα και στην παθητική αντιμετώπιση της κρατικής μηχανής, να ανατρέψουμε την επιβολή  του νόμου της σιωπής, και να συνεχίσουμε την σωστή πληροφόρηση για ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά σκάνδαλα του 21ου αιώνα.

Κάθε δυνατή υποστήριξη στο έργο μας είναι σημαντική για να αντιταχθούμε στα μεγάλα συμφέροντα και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα της σωστής πληροφόρησης όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, tablets και όλες τις συσκευές ασύρματης επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε καθημερινά, και δίνουμε στα παιδιά μας με πιθανώς σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας και την υποστήριξη σας

Ειλικρινά δικός σας

Dr. Marc Arazi

Πρόεδρος

Alerte Phonegate compte sur vous aujourd'hui

Alerte Phonegate a besoin de votre aide pour sa pétition “Elżbieta Bieńkowska: Προστατεύστε την υγεία εκατομμυρίων χρηστών κινητών τηλεφώνων”. Rejoignez Alerte Phonegate et 2 900 signataires.