Başarı

Medresemiz kapatılmasın!

Bu kampanya 1.865 destekçi ile değişim yarattı!

Sokullu Tuba Kız Kur-an Kursu Sokullu Mehmet Paşa Camii Külliyesindeki Sokullu Tekkesinde Fatih Müftülüğü ne bağlı olarak 16 yıldır eğitimini devam ettirmekte iken, tahliye davası açılmıştır.

Bu dava sonucu kursun tahliyesine karar verilmiş olduğunu öğrendim. Turistik bölgeler de bulunan bu gibi tarihi mekanlar genelde otel, cafe ve nargile içilen mekanlara dönüşmektedir. Bu ecdat yadigarı bu mekanın turistik bir mevkide olması nedeniyle aynı akıbete maruz kalma olasılığı bizi vicdanen rahatsız etmektedir.

Tekke ve medreselerimizin Kur-an ve ilim meclisleri haricinde kullandırılmaması bizce milli bir meseledir. 15 Temmuz, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında milletin zaferi için hatimlerin indirildiği, fetih sürelerinin okunduğu, duaların yapıldığı ve tek amacı Kur’an-ı Kerimi lafız ve anlamıyla muhafaza edip (Hafız) yaşayan şahsiyetli bireyler yetiştirmek olan bu müessesenin kapatılmasının engellenerek bu ata yadigarı müesseselere sahip çıkılmalıdır.

Bugün Murat imzanı bekliyor!

Murat Bingöl bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhur Başkanı: Medresemiz kapatılmasın!». Murat ve imza atan diğer 1.864 kişiye katıl.