Confirmed victory
Petitioning Angkasa Pura II
This petition was delivered to:
Angkasa Pura II

Can you believe they sell THIS in Soekarno-Hatta International Airport? Help us stop it!

They catch them, cut of their fins, throw them back into the ocean, and let them suffer on the seabed until they die in hours, even days. That is the world of shark finning. Why? So we can have our soup.

I love Indonesia, I take my kids there all the time. We love the people, the nature and the amazing biodiversity.

But imagine our surprise when on our way home in the international airport seeing this horrible shop for everyone in the world to see. How can I even explain this to my children?

Is this what the government wants as a last impression for tourists in this country?

Shark finning is not only cruel to the shark, but its also a serious issue for the stability of the ecosystem. Sharks are at the top of the food chain, and if killings continue to go at this rate, their extinction will cause dozens if not hundreds species to be extinct too.

As soup, it is also highly toxic as it deposits a lot of mercury.

This shop is an unfair representation of this beautiful country. Help me close it down.

For more information, go to: http://www.stopsharkfinning.net/

--------------------

Mereka ditangkap, sirip-siripnya dipotong, dilempar kembali ke laut, tenggelam dan tersiksa, sampai mereka mati dalam waktu beberapa jam, bahkan beberapa hari. Untuk apa? Untuk sebuah sup.

Saya cinta Indonesia, saya selalu membawa anak-anak saya ke sana. Orang-orangnya sangat baik, dan alamnya penuh keanekaragaman yang luarbiasa.

Tapi bayangkan rasa kaget saya ketika melihat dalam perjalanan pulang melihat toko ini di airport internasional Soekarno Hatta. Bagaimana saya bisa menjelaskan ini pada anak-anak saya? Apakah ini yang pemerintah Indonesia inginkan sebagai kesan terakhir di penghujung perjalanan para turis?

“Shark Finning” atau pembunuhan hiu dengan cara mengambil siripnya bukan hanya kejam pada hiu, tapi juga ancaman serius pada kestabilan ekosistem. Hiu ada pada tempat teratas pada rantai makanan. Kalau pembunuhan ini terus terjadi pada tingkat seperti sekarang, bukan hanya hiu akan punah, tapi puluhan bahkan ratusan spesies lain akan punah juga.

Sebagai makanan (sup), sirip hiu pun memiliki banyak racun karena mengandung banyak merkuri.

Toko ini sangat tidak representatif terhadap negri yang indah ini. Bantu saya tutup toko ini.

Untuk informasi lebih lanjut mengenai “Shark Finning” kunjungi: http://www.stopsharkfinning.net/

Letter to
Angkasa Pura II
I just signed the following petition addressed to: Soekarno-Hatta Jakarta International Airport.

----------------
Stop airport shops from selling unethically sourced products (shark fin)

Shark finning is unethical, unsustainable, and cruel (http://www.stopsharkfinning.net/). Many sharks are endangered already and others are moving that way. International airports are a representation of the country itself, and a place where internationally acceptable codes of ethics and standards should be uphelp.

Ideally, shark fin would be banned outright (the demand for this high mercury, low nutrient, zero flavour product is dropping anyway). However, until then, at the least, these very visible outlets should be held accountable!
----------------

Sincerely,