İzmir Kokuyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Özellikle son günlerde İzmir kentinin hemen her yerinden hissedilebilen pis kokular şehir içinde yaşamı olumsuz etkilemektedir.Tüm şehre yayılan yanık atık kokusuyla birlikte yoğun olarak hissedilen lağım kokusu 21. yüzyılın büyük şehrine hiç yakışmadığı gibi insan sağlığını da olumsuz yönde etkilecebilecek özelliğe sahiptir.

Çünkü;

Atıkların yakılmasına ait yönetmelikte 1. madde atıkların yakılmasının çevre üzerinde olabilecek olumsuz etkilerini özellikle hava, toprak, yüzey suları ve yeraltı sularında emisyonlar sonucu oluşan kirliliği insan sağlığı için ortaya çıkabilecek riskleri uygulanabilir yöntemlerle önlemek ve sınırlandırmak olarak tanımlarken şehrin içinde duyulan bu yanık atık kokusu endişe vericidir. Yakma esnasında dışarıya sızan bu koku doğru kontrollerin yapılmadığının göstergesi olabilir.

Aynı şekilde şehre hakim olan lağım kokusu da insanın rahatsız eden bir koku olmasının dışında toksit parlayıcı ve patlayıcı gazları içinde barındırdığı bilenen gerçeklerdir. Aynı zamanda içerdiği mikrobik özelliklerle insan sağlığı için oldukça zararlıdır.

Bu sebeple başta İzmir halkı olmak üzere tüm ülke vatandaşlarının konunun hassasiyetine gereken önemi vermeyi dileyerek herkese sağlıklı, kokusuz ya da mis kokulu günlere dönüş yapmayı düşlemekteyim

Bugün Sanem imzanı bekliyor!

Sanem Ucar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «bimer@basbakanlik.gov.tr : İzmir Kokuyor». Sanem ve imza atan diğer 464 kişiye katıl.