Kampanya Kapatıldı

Bilgiye Erişim Özgürlüğü için Wikipedia Açılsın

Bu kampanya 832 destekçiye ulaştı

Türkiye Wikipedia'ya erişimi kapatmasıyla, herhangi bir sebepten dolayı bunu gerçekleştiren 12 ülkeden biri oldu. Bu ülkeler arasında İran, Suriye, Pakistan, Suudi Arabistan, Çin, İngiltere ve Rusya da var. Bu engellemeler genellikle kısa süreli ve belli başlı makalelere olmuştu.

Örneğin, Suriye 30 Nisan 2008 - 13 Şubat 2009 tarihleri arasında sadece Arapça dilindeki Wikipedia'ya erişimi engellemişti. Tunus'ta  Wikipedia sadece dört günlüğüne kapatılmıştı. İngiltere'de ise bir makale, içinde geçen müzik grubunun albüm kapağının çocuk müstehcenliği bulundurması sebebiyle engellenmişti.

Ülkemizde ise Wikipedia erişime ''tüm dillerde'' ve ''süresiz'' kapatılarak bilgiye erişim özgürlüğü hakkını büyük ölçüde ihlal ediyor.

Yetkililerimizin, söz konusu makalelere ve bilgi kirliliğine karşı tedbir almasına hak vermekle birlikte siteye erişimi tamamen engelleyerek içerisinde 40.000.000'dan fazla makale içeren bu bilgi havuzuna hızlıca ulaşmamızı kısıtlamaması gerektiğini düşünüyorum.

Ülkemiz adına karalayıcı içeriklerin engellenmesi koşuluyla Wikipedia'ya erişimin sağlanmasını arz ediyorum.

Bugün Ceylin imzanı bekliyor!

Ceylin Karatepe bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilgiye Erişim Özgürlüğü için Wikipedia Açılsın». Ceylin ve imza atan diğer 831 kişiye katıl.