Ankara Üniversiteliler İstiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

1) Mevcut durumdaki kütüphane yetersizliği üniversitenin kanayan yaralarından birisi. Öğrencinin tabiriyle "Merkez Kütüphanesinin" sadece hafta içi ve 08.30-22.00 arasında açık olması ve hafta sonları tamamen kapalı olması öğrenciye yapılan gülünç bir uygulamadır. Konuşmamız gereken konu Kütüphaneyi geliştirmek olacakken kapalı-açık olmasını konuşmamız öğrenciye yapılan ihanettir. Ayrıca 7/24 açık kütüphanelerin de sadece kendi öğrencilerim kullanabilir yazsısı imkan ayrımcılığı yaratmaktadır. İsteğimiz öğrencinin temel sorumluluğu olan ders çalışma görevini yerine getirebileceği fiziki şartları yeterli bir kütüphanenin 7/24 açık olmasıdır.

2) Üniversite bünyesine bakıldığında ortak kampüs kültürünün öğrencilerdeki yeri farklıdır. Ne yazık ki üniversitemizin fiziki konumları ortak kampüs kültürüne elveriş açısından imkansız. Bu yetmez gibi BİZİM (öğrencinin) üniversitemizin farklı kampüslerine girerken engelle karşılaşıyoruz. Biz öğrenciler olarak bizim olan üniversite kampüslerine giriş HAKKI'mızı talep ediyoruz.

3) Cumhuriyet tarihinin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesinin imkanlarına bakıldığında tartışılmayacak derecede imkan sunabileceği aşikardır. Buna rağmen bazı bölümlerin (hemşirelik) fiziki şartlar yetersizliği ile birlikte ders görmek zorunda bırakıldığı bazı salonlar vardır. Örneğin Veteriner Fakültesi Amfisi, Altındağ Ulucanlar Cezaevi Yemekhanesi Konferans Salonu vs. Özellikle Ulucanlar Cezaevi Yemekhanesi Konferans Salonu ses ve ısıtma sorunuyla sık karşılaşılmış ve birçok öğrenci çeşitli hastalıklar yaşamak zorunda kalmıştır. İsteğimiz fiziki şartların uygun hale getirilmesi ya da sağlıklı eğitim alınabilecek dersliklere yerleştirilmektir.

Not: Hakkımızı arayacak bir kurum ya da kuruluşlar sorunlarımıza çözüm bulamadığı için bu çalışma başlatılmıştır. İmzalayan herkese teşekkür ediyorum.