0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Kampanya Başlığı: TÜM ÜLSERATİF KOLİT& CROHN VE ÇÖLYAK HASTALARINA ENGELLİ RAPORU VERİLSİN
Lütfen bizi duyun.
Bizler; toplumda birçok kişinin bilmediği inflamatuar bağırsak hastalığı (İBH) denilen ülseratif kolit crohn ve çölyak hastalarıyız. Bizler kanamalı bağırsak hastalığı nedeniyle şiddetli karın ağrıları yaşayan ve sık tuvalet ihtiyacı olan ve özel beslenme diyeti olan hastalarız.
Gün içinde çok sayıda tuvalete çıkmak bizi her yönden engelliyor. Hayatımızı değiştirecek, bir meslek sahibi olacağımız başta üniversite sınavı olmak üzere tüm sınavlarda zorluk yaşıyoruz. Tuvalete gitmenin yasak olması nedeniyle birçok arkadaşımız sınava giremedi. İş yerinde herkesten daha fazla tuvalet gittiğinden işinden atılanlar oldu. İş başvurularında ne sağlam ne engelli sayılıyoruz. Sosyal hayata katılımda, eğitimde, bir iş sahibi olmakta zorluk yaşıyoruz. Engelli sayılmadığımız için, engelli tuvaletlerini dahi kullanamıyoruz. Önümüze çıkan engellere rağmen çoğumuza engelli raporu verilmiyor.
Bizler inflamatuar bağırsak hastaları olarak, artık toplumda görünür olmak istiyoruz. Hayata tutunabilmek için önümüzdeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
Eğer teşhis konulan tüm hastalar engelli raporu alabilirse, diğer engelliler gibi çalışma hayatında korunması gereken kişilerden olacağız. Erken emeklilikten, engelli kontenjanından ve diğer haklardan yararlanabileceğiz. Çalışma hayatında yaşadığımız zorluklar karşısında bizleri koruyan yasalar olabilecek. İnflamatuar Bağırsak Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (İBHAYD) ve Türkiye çölyak dernekleri  olarak gerekenin yapılmasını arz ederiz.

08508851226  Ömür Akkaya İBHAYD DERNEK BAŞKANI

www.ibhayd.org.tr

İnfo@ibhayd.org.tr

Bugün İBHAYD DERNEĞİ imzanı bekliyor!

İBHAYD DERNEĞİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Aile sosyal politikalar bakanlığı : Ülseratif kolit&crohn ve çölyak hastalarına engelli raporu ve iş imkanı verilsin». İBHAYD DERNEĞİ ve imza atan diğer 1.015 kişiye katıl.