4x4 Kamyonetler ya kamyonet vergisi ödesin veya otomobil haklarına sahip olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

TSE Tarafından N1 Kategorisi olarak belirlenen bu araçlar devletin farklı kurumları tarafından keyfi farklı sınıflandırmalara ve uygulamalara tabi olmaktadır. N1 sınıfı 4x4 bir araç vergi söz konusu olduğunda M1 Kategorisi otomobil sınıfı olarak tanımlanıyor ve buna göre KDV, MTV, ÖTV uygulanıyor; fakat Tüv muayenesi, hız sınırları, köprü geçişleri, vb konularda N1 Kategorisine göre işlem yapılıyor.

Bu tamamen kurumlar arası koordinasyon eksikliği ve keyfi "deli dumrul" uygulamasıdır, Maliye bakanlığı TSE'nin standartlarını hiçe saymakta ve keyfi davranmaktadır.

Talebimiz ödenen vergilerin karşılığıdır, fazla değil eksik değil. N1 sınıfı 4x4 Kamyonetler M1 kategorisi otomobiller ile aynı vergiyi ödemesi gerekiyorsa, Tüv muayenesi, hız sınırları, köprü geçişleri, vb konularda M1 Kategorisine göre otomobil ile aynı haklara sahip olmalıdır. Veya Tüv muayenesi, hız sınırları, köprü geçişleri, vb konularda N1 Kategorisine göre işlem yapılıyor ise N1 kategorisine göre kamyonetler ile aynı KDV, MTV, ÖTV vergi uygulanmalıdır.

Kısaca kamyonetse kamyonet vergisi ödenmeli, otomobil vergisi ödeniyorsa otomobil haklarına sahip olmalı. Adalet bunu gerektirir.

Bugün Şevki Enver imzanı bekliyor!

Şevki Enver Bahtiyar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «4x4 Kamyonetler ya kamyonet vergisi ödesin veya otomobil haklarına sahip olsun». Şevki Enver ve imza atan diğer 233 kişiye katıl.