Öğrenciler için teknolojik alet vergilerini kaldırın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
Hazine ve Maliye Bakanlığı (T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı) ve tarafına Abdullah Yavuz bu kampanyayı başlattı

Artan döviz kurları ve teknolojik alet ithalatı sebebiyle; uzaktan eğitim amacıyla bilgisayar, tablet almak isteyen öğrenciler teknolojik alet temin etmekte sorun yaşıyorlar.

Fırsat eşitliğinin sağlanması adına; en azından uzaktan eğitim döneminde öğrenci ve öğretmenlerden teknolojik alet vergilerinin alınmamasını talep ediyoruz.

Aynı istek 1 ay kadar önce TBF tarafından, Hazine ve Maliye Bakanlığına yapılmıştır. Hem vergiler öğrenciler için kalkmamış hem de döviz kuru yükselmeye devam etmiştir. Öğrencilerin teknolojik alet almaları imkansıza yakın hale gelmiştir. Uzaktan eğitim dönemi kısmen bitmemiş ve artan Covid-19 vakaları şimdilik bitmeyeceğini göstermektedir. Ayrıca bilgisayar; bir eğlence, lüks değil tam anlamıyla bir ihtiyaçtır.

Talebimizin değerlendirilmesini ve dikkate alınmasını; vergilerin tamamen kaldırılması mümkün değilse bile öğrenciler ve ögretmenler için azaltılmasını, imkan sağlanmasını istiyoruz.

Gereğinin yapılmasını arz ederiz. Saygılarımızla.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.