Çin’deki Uygur Türkleri için Ses Çıkar #SaveUyghur

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.000.

English I German I French

3 milyondan fazla Uygur Türkü Müslüman, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde toplama kamplarına yerleştirildi. Çin Hükümeti, bu insanlara işkence ediyor, dini ibadetlerini yerine getirmelerine izin vermiyor ve dinlerini reddedip “normal vatandaş” olmaları için beyinlerini yıkıyor. Şu an gerçekleşmekte olan, bir soykırımdır!

Erkekler toplama kamplarına götürülüyor, çocuklar yetimhanelere gönderiliyor ve kadınlar diğer Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor. Toplama kamplarında domuz eti yemeye, alkollü içki içmeye ve Müslüman olduklarını reddetmeye zorlanıyorlar. Sızan dokümanlar, tutukluların çeşitli haplar almaya ve enjeksiyon yaptırmaya zorlandıklarını gösteriyor. Bu şekilde, bir takım tıbbi deneyler, organ toplama ve sterilizasyon prosedürlerinde kullanılıyorlar. Propaganda şarkılarını ezberlemeye ve işlemedikleri günahları itiraf etmeye zorlanıyorlar.

Şu ana kadar, Uygur Müslümanlarının %10-30'u toplama kamplarına yerleştirildi.

Toplama kamplarının dışında yaşayanların durumu da hiç iyi değil. Müslüman kadınların, 45 yaşını doldurmadıkça türban (eşarp) takmaları yasak. Yabancı bir dil konuşmak yasak. Helal gıda bulunmuyor. Her evde domuz eti ve alkol bulundurmak zorunlu tutuluyor. Yüz tanıma sistemleriyle camilerin yanından geçenleri tanıyor ve cezalandırıyorlar.

Bu büyük soykırım, 2017 baharından beri devam ediyor. ABD’de kurulan bir komisyon yaşananlar için, "Bugün dünyada bir azınlık nüfusun karşı karşıya kaldığı en büyük kitlesel hapis" olarak nitelendirdi. HİÇKİMSE, dini inançları nedeniyle zulüm görmeyi hak etmiyor.

Bu kampanyayı imzalayıp paylaşarak, Çin’deki Uygur Türkleri’ne uygulanan ahlaksız ve insanlık dışı zulme karşı farkındalığı artırmaya yardım edin.

Ben Nawid, Hollandalı, müslüman bir öğrenciyim. Uygur kriziyle ilgili sosyal medyada karşılaştığım hikayelerden çok etkilendim ve temel insan haklarına saygılı bir insan olarak bir şey yapmanın benim görevim olduğunu hissettim. Bu kampanyayı bu nedenle başlattım.

Başlattığım kampanyayı 4 günde tüm dünyadan 150.000 kişinin imzalamış olması, gücün hala insanlarla birlikte olduğunu ve bu durumu değiştirebileceğimizi kanıtlıyor.

Ancak hâlâ yapacak çok şey var.

Bu kampanyayı imzalayarak adaletsizliğe karşı ses çıkarmak için bana katılın.