YUMURTALIK KANSERİ İLACI LYNPARZA SGK ÖDENEN İLAÇLAR LİSTESİNE GİRSİN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Yumurtalık kanserinde özellikle mutasyona uğrayan tümörlerin tedavisinde kullanılan "Olaparib" etken maddeli Lynparza™ilacını sosyal güvenlik kurumumuz SGK karşılamıyor ve ilaç masraflarını ödemiyor. İlacın 1 aylık kullanımı için Türk Eczacılar Birliği'nin talep ettiği fiyat 8213.97 €. İlaç yeni ve şu an için alternatifi yok.

İlacın 1 yıllık masrafı 8213.97 € * 4 TL/euro*12= 394.270 TL

İlaç bazı ülkelerde kullanılmaya çoktan başlandı. Avrupa Birliği’nde ise geçtiğimiz aylarda onaylandı. T.C. Sağlık Bakanlığı'nın yurtdışından teminine izin verilen ilaçlar listesine alındı. Yani parasını vererek ilacı alabiliyorsunuz. Paranız yoksa alamıyorsunuz.

Ülkemizde Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz kurumundan izin alarak ve sonra parasını ödeyerek alabiliyorsunuz ancak bu ilacın tedavi masraflarına katlanmak mümkün değil.

Lynparza™ ilacının SGK tarafından yurtdışından ithal edilebilen ve ücreti ödenenler listesine alınmasını talep ediyoruz.

İlacı bir an önce temin edip kullanmamız gerekiyor. İlacın alternatifi yok.

Kampanyaya desteklerinizi rica ediyorum.

Bugün Erkan imzanı bekliyor!

Erkan Erzi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «YUMURTALIK KANSERİ İLACI LYNPARZA SGK ÖDENEN İLAÇLAR LİSTESİNE GİRSİN.». Erkan ve imza atan diğer 13.704 kişiye katıl.