Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Fatih Belediye Başkanı, Mustafa Demir ve 1 diğer muhatap daha

İstanbul'un tarihi kara surları 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası kabul edildi. Haklı bir karardı ve biz de bu surları emanet sayıyor, koruyoruz.

Bu bağlamda 1500 yıldır bu surların parçası olan tarım alanları da emanetimizdir. Zira henüz UNESCO ya da bir başka uluslararası otorite tarafından miras değeri ilan edilmemiş olsa da, GTH Bakanımız Mehdi Eker'in de dediği gibi, "kültürün kaynağı agrikültür, yani tarımdır" ve Yedikule Bostanları 1500 yıllık bir tarihin, yaşatılan bir kültürün fevkalade önemli örneğidir. Bu biricik kültürü korumak, bu tarihi yaşatmak geçmişe olduğu kadar geleceğe karşı da sorumluluğumuzdur.

Yedikule Bostanları'nın rekreasyon amaçlı dahi olsa inşaat alanına dönüşmesini 2013 yılının Temmuz ayından bu yana endişe ile izliyor ve gerçekleşen moloz dökümlerinin ve yakın zamanda başlayan betonlaşmanın bu 1500 yıllık ve son derece bereketli tarım toprağına etkisinin geri dönülmez olacağından endişe ediyoruz.

Dileğimiz gerek Anakent Belediye olarak ve gerekse de İlçe Belediyesi olarak kültürümüze, tarihimize sahip çıkmanız. Talebimiz Yedikule Bostanları'nın tarihi misyonu ve geleneksel fonksiyonu korunsun; Yedikule Bostanları tarım alanı olarak kalsın.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Fatih Belediye Başkanı, Mustafa Demir
  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Kadir Topbaş

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 60.126 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar imzanı bekliyor!

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Yedikule Bostanları tarım alanı olarak kalsın @Kadir__Topbas @Mustafa___Demir». Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar ve imza atan diğer 60.125 kişiye katıl.