Victory

Želimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj!

This petition made change with 6,336 supporters!


Broj nezaposlenih dostigao je broj od 354110, svi znaju sve, ali nitko ništa ne poduzima! Nama ne trebaju medvjedići koji bi krasili naše podrume, umjetnine koje bi sakupljale prašinu i nekolicina skupocijenih satova koja bi krasila naše jadne ručice. Ovdje smo da HRABRO, zajedničkim snagama pokrenemo neke promjene. Vratimo ljudima nadu, probudimo njihovu svijest, stavimo osmijeh na lice. Želimo da ova mala zemlja više ne bude mala, da u njoj ne postoje građani drugog reda. Želimo ljubav, želimo mir, želimo toleranciju, želimo posao. ŽELIMO ZELENU HRVATSKU. <3

Kako sve vise nastaju pozitivna medicinska istrazivanja o kanabisu, cini se neizbjeznim kako ce se nasa zemlja promijeniti, a s time i potreba za svijezim kanabisom sto ce dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i priljev novog poreza.

 Tocka gdje dolazi do legalizacije kanabisa je nadohvat ruke!

 „Kanabis je covjekov lijek“ i ima mocnu podrsku javnosti.

 Neka i zadnji domino padne!

 Zelio bih istaknuti nekoliko zabiljezenih istrazivanja tokom 2011. koja govore o najnovijim pronalascima u lijecenju i sprecavanju bolesti medicinskim kanabisom.

 Ta istrazivanja se fokusiraju na:

 Rak i rak debelog crijevaUpalnu bolest crijeva, kolitis, cronhovu bolestPovracanje od kemoterapijeOsteoporozuTraumatske ozljede glaveBolesti srca/Infarkt

 Koncept endokanabinoida je predstavljen prije „samo“ 14 godina, a pogledajte kako smo daleko dogurali!

 Danas, od novijih terapija je phytocannabinoid-na, brzo rastuca grana u medicinskom istrazivanju. Kako raste val dokaza o medicinskom kanabisu, njegova glavna terapijska svojstva se pojavljuju kako bi obnovila homeostazu i podjelila ju na vise tjelesnih sustava. Nacin na koji phytocannabinoid-i lijece je da na novo uspostavljaju odgovarajuce tocke imunoloskog sustava unutar CB 1/2 receptora, i u mozgu i u tijelu. Istarzivanja podrzavaju medicinski kanabis kao vazno medicinsko otkrice poput otkrica inzulina ili penicilina u proslosti. Mozda je srz mnogih ljudskih bolesti anadamid-ni nedostatak, koji, kada se korektira i rebalansira unosenjem THC-a, stvara homeostaze. Sto god anandamid napravi u tijelu, phytokanabinoidi imitiraju. Moja procjena je da ce se phytokanabinoidi na kraju pokazati kao vitalni dio ljudskog zdravlja.

 Sve je u THC-u!

 THC je toliko jedinstven, unikatan, da ga se moze naci samo u jednoj biljci na zemlji.

 Zenska biljka kanabisa tvornica je THC smole. THC, koji cini smolu biljke, ima vazan posao sakupljanja polena s muskih cvijetova za oplodnju. Bez „zacinske“ THC smole, nema ni proizvodnje sjemena. Uz to, THC, biljku stiti od prejakih UV zraka, te od dosta vrsta kukaca jer je smola loseg okusa. Cvijet Kanabis sative je posut trihomima gdje je sadrzano najvise THC-a u odnosu na cijelu biljku.

 Kanabis ima samo dvije funkcije: da proizvodi THC ili sjemenke.

 THC obiluje phytokanabinoidima.

 Jednom kad se biljka posjece i „umre“, THC degradaira u kanabindiole (cannabindiol). Kanabinol (cannabinol – CBN) je primarni produkt degradiranog THC-a, i obicno ga ima malo u „zivoj“ biljci. Sadrzaj CBN-a se povecava kako se THC degradira u doticaju sa svijetlom i zrakom, te je tada osrednje psihoaktivan. Zasto bi samo jedna biljka, i phytokanabinoidi koje proizvodi, kontrolirala ne jednu, nego dvije molekule dodijeljene receptorima za phytokanabinoide? Da li je evolucija imala namjeru da se phytokanabinoidi prirodno uzimaju kako bi se odrzala optimalna tjelesna funkcija?

 THC - MOZAK

 Bilo koje lijecenje, borba protiv raka ili sl., u vasem tijelu se kontrolira imunoloskim sustavom. Phytokanabinoidi kontroliraju razinu aktivnosti imunoloskog sustava, da ne napadne sam sebe ili reagira preslabo na neku disfunkciju. Kad god cujete termin „anti-upalna aktivnost“ („anti-inflammatory activity“), prevedite kao „kanabisom kontroliran imunoloski sustav“.

 CB1 kanabinski receptori cine veliku vecinu receptora u sinoptickoj pukotini. THC direktno aktivira CB1 receptore, poveze ih i time kontrolira stanice u mozgu. Kanabidiol je degradirani THC. Aktivira CB2 receptore vecinom u tijelu. U oba slucaja, THC kontrolira oba imunoloska sustava (mozak i tijelo). Cini se da se CB1 receptori u mozgu spajaju sa CB2 receptorima u tijelu, sto za uzvrat kontrolira mnoge autoimune bolesti. Rijec koja je nekad opisivala te kanabis/mozak/tijelo veze je Psychoneuroimmunology.

 Mozak = neurotransmiteri = imunoloski komunikacijski sustav, ili u slucaju „Cannabinergic Psychoneuroimmunology“ – kanabisom inducirani imunoloski sustav.

 Svijest o kanabisu popravlja vas imunoloski sustav: nikad ne podcijenjujte snagu dima iz bonga!

 1. „Endokanabinoidni sustav i rak: Terapijska implikacija“

 The British Journal of Pharmacology, 2011 

 Nalaz: Delta 9 THC kao lijek protiv raka dojke, prostate, mozga i kostiju

 „Ovaj clanak stavlja vezu izmedju endokanabinoidnog sustava i antitumorne aktivnosti (inhibicija stanicne diobe i migracije, indukcija apoptoze, smanjenje tumora) kanabinoida kod razlicitih tipova raka. Identifikacija sigurnog i efektnog lijeka, kako bi poboljsali terapiju protiv raka, kritican je dio u poboljsanju zivota i smanjanju bespotrebne patnje pacijenata oboljelih od raka! U prilog tome, spojevi kao kanabis, nude potencijalne terapijske vrijednosti za lijecenje raka dojke, prostate i kostiju. Daljnja istrazivanja o kanabinoidima, kao i klinicki testovi, opravdavaju efikasnost terapijskog lijecenja raka dojke, prostate i kostiju.“

 „Dostupna literatura sugerira da je endokanabinoidni sustav moguce na meti kako bi potisnuli evoluciju i napredak lijecenja raka dojke, prostate i kostiju. Iako se ovaj tekst fokusira na samo ova 3 tipa raka, aktivnost endokanabinoidnog sustava proizvodi anti-tumorski efekat i u ostalim tipovima raka ukljucujuci rak koze, rak pluca i tumor na mozgu. Zanimljivo, ispitivanja i javne studije nisu uspjele dati dokaze da se povecava rizik od obolijevanja respiratornih organa, obolijevanja od kronicnih bolesti pluca ili od rak pluca, a da ima veze sa pusenjem kanabisa. Osim toga sinteticki kanabinoidi (Delta 9 THC) i endonakabinoidni sustav igraju znacajnu ulogu u inhibiciji proliferacije stanice raka i angiogenezi, smanjuju rast raka i sirenju metastaza, te izazivaju apoptozu (samo unistenje stanice raka) u sve tri vrste raka koje recenziramo ovdje. Ova zapazanja povecavaju mogucnost da disregulacija endokanabinoidnog sustava promovira rak, poticuci fizioloske uvjete koji omogucuju stanicama raka da rastu i migriraju.“

 

Prenosimo poruku jednog od naših istomišljenika!
Samo hrabro naprijed s ljubavlju <3

"Iz rata sam izasao kao alkoholicar i navucen na heroin'umrlo mi je dvoje djece sjeban stresan bez volje za zivotom i ondda doktori dali tablete pa jos dublje potonio u blato zivota bez nade da se izvucem samo sa jednom zeljom da umrem polako ali sigurno sa iglom u ruci.marihuana mi je pomogla da se izvucem i obitelj naravno pa se sad i smijem i druzim sa dragim ljudima i planiram svoj zivot.budim se smiren i sretan sto sada letim od zanosa i volje za zivotom bez i jedne zelje za destrukcijom.postao sam opet djete.djete zeljno zivota u ljubavi.marihuanu triba legalizirat i prodavat u ljekarnama cak i sa lljecnickim receptom jer kemija je zlo ovog svita a priroda koja nas okruzuje ljubi nase bice stiti nas i savjetuje budi toliko toga u nama cega prije nismo ni bili svjesni.stoga kazem da,legalizirajmo marihuanu jer budi ljubav ,volju,sve dobro u coviku."

https://www.facebook.com/pages/Želimo-referendum-za-legalizaciju-marihuane-u-Hrvatskoj/745375118810384

 Today: Filip is counting on you

Filip Krupski needs your help with “Vlada Republike Hrvatske, Trg svetog Marka 2, 10 000 Zagreb: Želimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj!”. Join Filip and 6,335 supporters today.