Usta Öğreticiyiz "Sesimizi duyan var mı?"

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

90 bin usta öğretici sessizliğe gömülmek istemiyor. Covidin hayatımıza girmesiyle birlikte tüm usta öğreticiler ne yapacağını şaşırdı.

Sanat ve meslek edindirme kurslarında görevli olan eğitmenler olan usta öğreticiler, Mart ayı ile başlayan süreçle birlikte mağdur ve nefes alamıyor. Kursları  devam edenlere maaş ödenirken kursları kapananlar mağdur duruma düştü.  Haziran ayı itibari ile tüm  kurslar kapandı. Ekim ayını büyük umutlarla bekledik. Kurslar açılırken sevincimizin kaybolmasından  korkuyorduk ki.  Kasım 20 itibari ile kurslarımız durduruldu. Bizler eğiticiyiz. Öğretmeniz. Ayrıcalık yaşamak istemiyoruz. Toplumun her kısmına ulaşıyoruz. Ücretlerimiz ödenmediğinde evine aş götüremeyen, çocuğunun ihtiyacını göremeyen 90 bin Usta Öğreticinin kalbi sıkışıyor.

Nereye gideceğini  ne yapacağını bilemiyor. İşsizlik maaşımız yok. Bankalardan kredi çekemiyoruz. Sağlık güvencemiz yok. Kiralar birikiyor.  Elektrik, su, doğalgaz, yemek yeme içme her şey duruyor.

Sizden ricamız bizim bu acılarımızı görün. Sesimizi duyun. Yaralarımıza merhem olun. Yüzümüz gülsün. Covid sebebiyle hiçbir şey yapamıyoruz.

Bizi ne olur duyun. USTA ÖĞRETİCİ SİZDEN DESTEK BEKLİYOR.

Usta öğretici kimdir?

Usta öğretici, ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişilere denilmektedir.